søndag 21. september 2014

En smakebit på søndag!

Det er søndag og tid for en smakebit. Det har blitt lite lesing i helgen for jeg har jobbet på et bruktmarked for barneklær, leker og utstyr. Gjenbruk er bra :) I går fikk jeg så vidt startet på en bok jeg har gledet meg til å lese, og var så heldig å få tilsendt av Juritzen forlag. Cecilia Samartin sin nye bok Los Peregrinos. Dette er bok 3 i en triologi. Jeg leste for en stund siden La Peregrina og Los Peregrino og har sett frem til fortsettelsen.
Jamilet ligger på sykehuset i Santiago De Compostela etter en dramatisk brann. Kvelden før ble hennes bestefar, Senor Peregrino, skutt. I sykeværelset forteller Rosa, bestemoren som Jamilet så lenge har lett etter, legenden om Faridoon og Florica

og du skal vite at jeg i lang tid hatet deg fordi du fikk meg til å elske deg. Dette er den virkelige grunnen til at jeg stakk fra deg i i parken den dagen. Jeg var redd for følelsene du vekket i meg, og noen ganger får jeg fremdeles lyst til å stikke, men jeg hater deg ikke lenger, Jamilet. Jeg er ikke i nærheten en gang. Eddie holdt pusten mens han ventet på et tegn, om enn bare et lite, på at Jamilet hadde hørt ham. Brystet hennes hevet og senket seg med maniskpresisjon, og den raspende lyden fra respiratoren frotsatte uavbrutt, men hun forble like livløs og fjern som før. Det gikk opp for ham at ventetiden var langt fra over, og Eddie slapp Jamilets hånd og reiste seg for å strekke på ryggen. I samme øyeblikk glitret det i en tåre som dukket opp i øyekroken til Jamilet og trillet nedover kinnet. Innen Eddie hadde satt seg igjen, var alle spor etter den borte

13 kommentarer:

 1. Ikke rart jeg trodde at jeg hadde lest boken før, titlene er jo til forveksling lik. Nå må jeg sjekke om jeg har lest begge de to andre, en har jeg i alle fall lest. Denne siste har jeg i hyllen, og gleder meg til å ta fatt. Vi hadde gjenbruksmarked i barnehagen på torsdag, kjempesosialt og viktig tiltak :) Ha en super søndag!

  SvarSlett
 2. Jag har de två första delarna stående olästa. De verkar bra, men det är ju så många böcker jag vill läsa :)

  SvarSlett
 3. Tack för smakebiten, jag har två böcker av denna författare, men greppade inte att det var en triologi. Nu måste jag kolla vilken som fattas.

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten. Jag har varit sugen på den första boken i den här serien, men jag visste inte att det var den första i en trilogi.

  SvarSlett
 5. Jeg har bare lest den første boken, så jeg må absolutt lese den andre før jeg går i gang med denne. Jeg likte veldig godt Senor Peregrino, så jeg burde lese videre :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Vilket fint omslag. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 7. Jag har läst de två första delarna och kommer säkert att läsa tredje delen också. Samartin är en av mina favoriter. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 8. Cecilia Samartin har jag länge funderat på att läsa något av. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 9. Har lest litt for få bøker av denne forfatteren, men det lille jeg har lest har jeg likt. Takk for smakebiten! Kos deg videre på denne søndagen!:)

  SvarSlett
 10. Denna bok var okänd för mig. Men tack för smakbiten.

  SvarSlett
 11. Det här var en ny bekantskap för mig, låter intressant. Tack för tips och smakbiten! :)

  SvarSlett
 12. Jeg trur jammen jeg har lest begge de to første, så kanskje jeg skal gi denne litt oppmerksomhet?
  Hvis du sender meg en e-post ("send melding" på blogger-profilen) med adressa di, så sender jeg deg boka om bestemor og Frank Zappa ;o)

  SvarSlett