søndag 19. februar 2017

Kvinnen ved jordas kant av Gunhild Haugnes-En smakebit på søndag

Det er søndag og mitt bidrag til en smakebit på søndag kommer litt sent.Da jeg først nå har hatt muligheten til å sette meg ned med pc.
Flere smakebiter finner du HER

Jeg har så vidt begynt på boka Kvinnen ved jordas kant av Gunhild Haugnes. Hun har tidligere skrevet boka Døtre av Norge som jeg også har lest.
Fra bokas bakside:

Frøydis Eiriksdatter er en av vikingtidens mest markante kvinneskikkelser. Hun lever et barskt liv mellom steile fjell og veldige breer innerst i en grønlandsk fjord. Frøydis dyrker Frøya, Tor, Odin og de andre norrøne gudene. Hun må gifte seg med den litt veike storbonden Torvard, men det er andre menn som får blodet hennes til å bruse - og hennes barn har ulike fedre. Frøydis hegner om sin frihet, følger sine lyster og er like stri som sin far, Eirik Raude. Hun følger i sin halvbror Leiv Eirikssons fotspor og leder to eventyrlige seilaser til Vinland. Kjærlig, kvinnekamp og mektig historie.

smakebit s 7

En mager kvinne står alene på et skjær. Hun har stått der lenge. Kvinnen har senket øyelokkene. Hun trenger ikke se havet, hun føler det med hele seg. I morges var det blått og glitrende. Nå mørkegrått, nesten blåsvart. Hun drar inn den salte eimen i neseborene og lytter til vindens tiltakende uling og hissige kappestrid med bølgene. Hun kjenner den stadig heftigere dansen i de lange, hvite lokkene. Den nærmer seg nå, børa hun venter på

8 kommentarer:

 1. Intressant att läsa en bok som utspelar sig på vikingatiden. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Oh, så spännande. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 3. Flott smakebit, nå gleder jeg meg til å begynne på boken :)

  SvarSlett
 4. Det var bra länge sedan jag läste något som inte utspelar sig i nutid eller i en annan värld. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 5. spännande tid och rum! tack för smakebiten!

  SvarSlett
 6. Spännande smakbit :) Tack! Den kan jag tänka mig att vara mer nyfiken på!

  SvarSlett
 7. Låter intressant, tiden är ju väldigt spännande :)

  SvarSlett