søndag 4. januar 2015

En smakebit på søndag

 
Godt nytt år alle sammen!  Da er vi allerede kommet til søndag 4 januar, og det er igjen tid for en smakebit. I dag har jeg begynne på årets tredje bok.
Denne ser jeg som en god oppladning til at jeg i år blir 40, og kanskje dukker det opp en liten krise hos meg og :)
 
Det perfekte rom av Anne-Britt Harsem
 
Det perfekte rom er en fortelling om et møte mellom to voksne mennesker som begge befinner seg i en midtlivskrise. En fortelling om vanskelige relasjoner på godt og vondt. Humoristisk, rørende og menneskelig.
Ulrik Børresen er en desillusjonert psykolog i midten av femtiårene. Han har vanskeligheter med å forsone seg med fortiden sin, og klarer heller ikke å glede seg over det livet han har i dag. Kvinnen som kommer til ham er i førtiårene. Hun er pasient og bærer på mange hemmeligheter. Etter hvert åpner hun seg og begynner å fortelle om dem til Ulrik Børresen.


Nederst i korridoren fant hun det hun lette etter - en dør hvor det stod venteværelse psykolog. Hun gikk inn, og så var hun der, omsider - andpusten, utenfor døren hans. Et øyeblikk virket hun ubesluttsom. Hun så seg rundt. Det var første gang hun var hos psykolog, og hun følte seg ukomfortabel ved tanken på at hun kunne risikere å treffe på bekjente, en nabo eller en venninne, men hun hadde ikke truffet noen på veg opp. Det satt heller ingen på venteværelset. Heldigvis. Det kilte i magen, men det var ikke den gode kilingen som når man gleder seg til noe. Dette var mer en følge av usikkerhet og frykt
 


 
 
 
 
 
 
 


16 kommentarer:

 1. Herlig smakebit! Er du på jakt etter bøker til en 40 års krise kan jeg anbefale "Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa", herlig lesning, krise eller ei :) God søndag!

  SvarSlett
 2. Allerede tredje bok? Skal si tempoet er høyt, begynner på min tredje i dag jeg også, fordi jeg ikke orker å lese videre på nummer to akkurat nå.. Takk for smakebit fra denne boka som jeg også har på vent..:)

  SvarSlett
 3. Tack för smakebiten o ha en fortsatt fin söndag. :)

  SvarSlett
 4. Takk for smakebiten. Mange skriver om slike kriser for tida, så jeg tror jeg hopper over denne, i alle fall nå. Ha en god dag!

  SvarSlett
 5. Någon 40-årskris fick jag aldrig och inte någon annan heller :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Jag tror aldrig jag hade någon 40-årskris ;-)

  SvarSlett
 7. Tredje bok? Oi!
  Jeg ble litt nysgjerrig på denne boken. Jeg er noen år eldre enn deg og hadde ingen midtlivskrise da jeg ble 40, men kanskje den kommer i fremtiden? :-) Ønsker deg en fin søndag, Lene!

  SvarSlett
 8. Holder også på med min tredje bok for året, har nettopp lest denne boken og likte den.Spent på hva du syntes. Tusen takk for smakebiten :-)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten! Ha en bra söndag.

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten. Önskar dig en fin söndagkväll!

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten! Ha en fin söndagskväll. :)

  SvarSlett
 12. Høres ut som en bra historie, og like greit å forberede seg til eventuelle kriser :)

  SvarSlett