mandag 12. januar 2015

Boken på vent

 
Det er tirsdag og tid for boken på vent hos Beathe
 
Jeg skal denne uken begynne på lydboken Fru Ines av Amalie skram.
Jeg har ikke tidligere lest noe av henne, så kom gjerne med tips til andre bøker jeg bør lese :)
Romanen kom ut i 1891. Det er en kjærlighetsroman om den spanskfødte fru Ines' kjærlighet og erotiske frigjøring, og miljøet rundt henne i Konstantinopel.
Vil du vite mere kan du se hva Tine skriver på sin blogg
 


10 kommentarer:

 1. Ah, hva av Amalie Skram er det vel IKKE verdt å lese! Fantastisk dame, fantastisk forfatter, fantastisk engasjement :) Jeg har skrevet mye om henne og hennes bøker på min blogg, hvis du vil lese. Min favoritt er trolig Forraadt, selv om det strengt tatt klink umulig å velge. Hellemyrsfolket er selvsagt en bauta (nesten) uten sidestykke.

  SvarSlett
 2. Så spennende! Må beskjemmet innrømme at jeg ikke har lest noe av denne flotte damen, det må jeg få gjort noe med :)

  SvarSlett
 3. Gled deg til denne - og andre bøker av Amalie Skram. Så bra at flere boklesere etter hvert oppdager henne! Har akkurat lest Julehelg og noen noveller av henne nå, og planlegger flere etter hvert. Skal blant annet "repetere" Hellemyrsfolket, har jeg tenkt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er helt enig med Åslaug her! Godt å se nye lesere digge Amalie.:) Leste det meste av henne rundt 20-årsalderen. Kos deg Lene!

   Slett
 4. Jeg har heller ikke lest så mye av Amalie Skram, og ingen de siste årene. Så det var egentlig et veldig fint tips til hva jeg skal sette på leselisten :-)

  SvarSlett
 5. Gled deg, denne er utrolig skjønn. Jeg begynte på På st. Jørgen i dag, og nyter det :)

  SvarSlett
 6. Har kun lest Hellemyrsfolket for mange år siden men har planer om å få lest flere etter hvert.

  SvarSlett
 7. Jag känner inte till Amalie Skram, men jag tycker att det skulle vara spännande att läsa något av henne. Det finns så många gamla, klassiska författarinnor, som man borde läsa. De har många gånger något att berätta även för oss som lever idag. Hoppas du får en fin kväll.

  SvarSlett
 8. Det er lenge sidan eg las Skram, men Hellemyrsfolket var obligatorisk på vgs. Burde kanskje lese den igjen når livet har lagt til over 20 år og forhåpentlegvis litt modning og livserfaring. Men bøkene var gode den gong og. God fornøyelse med boka :-)

  SvarSlett
 9. Den er det jammen lenge siden jeg leste. Likte Amalie Skram godt da jeg var ung, men nå er det dessverre lenge siden jeg leste noe av henne. Kos deg med boka=) Vibeke

  SvarSlett