søndag 28. februar 2016

En smakebit på søndag

 
Det er søndag og tid for en smakebit. Det har blitt lite blogging de siste ukene. Mye å tenke på med jobben og så er jeg midt opp i et samlivsbrudd, og har valgt å bruke mye tid på min sønn på 8 år. Så regner med å komme sterkere tilbake etter hvert.
 
Flere smakebiter finne du HER på bloggen Flukten fra virkeligheten
 
Jeg har så vidt begynt på boka Maorienes sang av Sarah Lark.
Dette er en frittstående oppfølger til Den lange hvite skyens land som jeg leste tidligere i år
 
Fra bokens bakside:
1893: New Zealand er en magnet for alle som søker lykken. Blant dem er den unge og kjekke William  Martyn, som er av irsk landadel og skiller seg ut blant gulljegerne. Elaine, Helen Davenports og Gwyneira Silkhams temperamentsfulle barnebarn, forelsker seg i ham, og Will virker ikke avvisende. Men så kommer Kura-Maro-Tini på besøk. Hun er Elaines kusine og halvt maori, og hennes eksotiske skjønnhet og sjarme vipper Will av pinnen.
 
Rivaliseringen mellom kusinene setter i gang en kjede av begivenheter som skal sette dem begge på prøve. Etter hvert oppdager begge to sin indre styrke – og til slutt finner de lykken på nye, uventede steder.
 
 
"Karene i gullgraverleiren hadde sagt at Helen O`Keef var en eldre dame, en slags kvinnelig drage som hadde begynt å sprute ild etter hvert som hun ble eldre. På Miss Helens pensjonat hersket det streng regime, sa de. Røyking var forbudt, drikking like så, for ikke å snakke om å ta med seg gjester av motsatt kjønn opp på rommet, om man da ikke hadde vigselsattest å vise frem. Ut fra gullgravernes beskrivelse så William for seg et fengsel, snarere enn et pensjonat. I det minste fantes det hverken lopper eller veggdyr i Miss Helens etablissement, men til gjengjeld et badehus. Det var dette som til slutt hadde fått William til å gi blaffen i advarslene fra sine kjenninger. Etter tre dager på den nedlagte sauefarmen som gullgraverne hadde sikret seg som krypinn, var han villig til å utsette seg for hva som helst, bare han slapp unna utøyet. Han våget til og med å ta sjansen på "dragen" Helen O`Keefe
 
 
 
 
 


20 kommentarer:

 1. kvinnlig drake, kul, tack för smakbiten.

  SvarSlett
 2. Jeg syns dette var interessante bøker, men likte nok De lange hvite skyers land best. Fint å lese noe fra den del av verden.

  SvarSlett
 3. Åh, jag läser alldeles för få böcker från andra sidan jorden. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Väldigt fint omslag :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Läste första boken, men det får nog räcka för mig, var inte helt nöjd.

  SvarSlett
 6. Böcker som utspelar sig på Nya Zeeland är jag svag för... Får ta och kolla upp denna :)

  SvarSlett
 7. Den här låter intressant och Nya Zeeland.... Får nog ta och kolla upp serien lite närmare. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 8. Så trist å høre. Jeg håper du vil oppleve mye glede fremover! Jeg har ikke lest noe av Sarah Lark, men jeg lenge tenkt å gjøre det. Noen ganger kommer bøker i veien for hverandre og man får ikke lest alt man vil :-) Ha en riktig fin søndag, Lene!

  SvarSlett
 9. intressant miljö! får kolla upp författaren. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 10. Disse bøkene har jeg lyst til å lese. New Zealand fascinerer meg, og håper vel egentlig at disse bøkene vil gi et lite glimt av dette landet! Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 11. Hade varken hört talas om boken eller författaren. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 12. Ny författare för mig, tack för smakebiten..

  SvarSlett
 13. Nya Zeeland och historia, det låter som en bra kombination.

  SvarSlett
 14. Tack för smakbit! Intressant plats och tid för handlingen. :)

  SvarSlett
 15. Det er en lang og mangfoldig serie dette her. Har bare lest de to første selv om nummer tre har stått i hyllen en stund. Takk for at du minner meg på den, kanskje jeg skal få fingeren ut??

  SvarSlett
 16. Tack för smakbiten!
  Ibland tar ju livet över, och man måste ägna tid åt annat. Hoppas det löser sig så ni mår bra till slut.

  SvarSlett
 17. Jeg leser også denne boken nå, og har den på nattbordet. Syns den er kjempefin. Varme klemmer til deg fra meg <3

  SvarSlett