mandag 1. september 2014

Boken på vent!


Det er tirsdag og tid for boken på vent vent hos Beathe.
 
Min bok denne uken kjøpte jeg for en liten stund siden
De hemmelige barna av Alison McQueen
 


India 1925. Britiske James MacDonald driver en teplantasje i provinsen Assam. Han trives i India, og har ikke noen hast med å gifte seg med en av de mange kvinnene som blir sendt til imperiet med det mål for øye å finne seg en ektemann. I stedet tar han en ung indisk kvinne som sin konkubine, uten å ane hvilke konsekvenser det skal få. Forholdet blir begynnelsen på historien om søstrene Serafina og Mary, som vokser opp mellom to verdener. Ingen vil vedkjenne seg dem, og de faller utenfor i alle lag av det indiske samfunnet. Når krigen kommer og India blir delt, må de to søstrene se sannheten om foreldrene i øynene, og på egen hånd lete etter et sted å høre til. Det blir en reise full av forbudte spørsmål, skjulte svar og vanskelige avgjørelser. Søstrene må foreta valg som kommer til å prege resten av livet deres, og Mary lover Serafina å holde på en mørk hemmelighet - så lenge de begge er i live. 

10 kommentarer:

 1. Åh,denne har lagt lenge på vent hos meg og jeg har tenkt mange ganger på å lese den men så har det gått i glemmeboken igjen. Tusen takk for påminnelsen, Lene. Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 2. Denne boken har jeg tittet på mange ganger, men har ikke kjøpt den enda. Er spent på hva du syns når du har lest den:)

  SvarSlett
 3. Bøker fra andre kulturer er ofte interessante og bra, så kos deg med denne!

  SvarSlett
 4. Denne har jeg også liggende på vent en eller annen plass:) Liker da historier som tar oss til India, synes det er et spennende land å få høre litt om:) Krig og hemmeligheter, må jo være en bra historie dette da:) Kos deg med boken, når det blir dens tur:)

  SvarSlett
 5. Fristende! Jeg kan starte på en bok bare på grunn av ting som et navn... Serafina..
  Kos deg med lesingen!

  SvarSlett
 6. Denne hørtes ut som en bok som kanskje kan virkelig interessere meg. Litt etter hvordan boken er skrevet. Men jeg skriver den ned og håper du vil si litt om den når du er ferdig med den :-) Ønsker deg en fin dag, Lene!

  SvarSlett
 7. Jeg liker bøker som handler om søskenforhold og hemmeligheter, som gjerne preger voksenlivet senere. Så jeg vurdere å lese denne en gang ^^ (Denne minner meg for øvrig litt om "Tvillinghjerter" som jeg kjøpte for none uker siden, sett bort fra den geografiske plasseringen).

  SvarSlett
 8. Kos deg med boka, håper du liker den. Har ikke lest den altså.. ha en fin kveld.:)

  SvarSlett
 9. Det er ofte lærerikt og spennande å lese bøker frå andre kulturar, når dei veldig annleis enn vår eigen. Vel å merke om forfattaren er bevisst på å formidle dette, i tillegg til ei god historie. God fornøyelse og ha ei fortsatt fin veke :-)

  SvarSlett
 10. Gled deg! Jeg ga den en 5`er :)

  SvarSlett