søndag 3. august 2014

En smakebit på søndag

Det er søndag og  bloggen flukten fra virkeligheten har startet opp igjen med  en smakebit på søndag. Denne gangen lurer Mari på hva har du lest i sommer og hvilken bok ble din favoritt.
 
Jeg fikk lest 13 bøker og de kan du se HER
 
Ikke helt lett å plukke ut en favoritt, men tror kanskje det må bli
Gule krokus om våren av Laila Ibrahim

 
Når Lisbeth Wainwright blir født på en diger plantasje i Virginia, må Mattie, en av plantasjens slaver være amme for barnet. Mattie må selv forlate sin egen tre måneder gamle sønn.
 
Etter hvert som Lisbet blir eldre , blir hun langsomt oppmerksom på ulikheten mellom hennes og Matties tilværelse. Da hun er 20 år må hun gjøre et stort valg mellom hva som er sosialt akseptert og hva som er rett. en avgjørelse som vil forandre livet hennes for alltid

Mattie var aldri virkelig min. Den vissheten må ha fylt meg like raskt som melken fra brystet hennes. Selv om familien min "eide" henne, og selv om hun var midtpunktet i universet mitt, lå den dypeste hengivenheten hennes et annet sted
 
 


11 kommentarer:

 1. Takk for interessant smakebit og boktips! :)
  Jeg har lest "Barnepiken" i sommer - fra lignende miljø.
  God søndag!

  SvarSlett
 2. Denne boka fikk jeg til bursdagen min i sommer, og jeg gleder meg til å ta den fram. Skal gjøre fra meg et par andre først. Ha en flott sommersøndag!

  SvarSlett
 3. Dette høres ut som en spennende og vakker bok, og siden den ble favoritten av dine 13 bøker i juli, skjønner jeg at den falt i smak. Jeg noterer den bak øret, en stund siden jeg har lest "slavebøker" nå :) Ønsker deg en herlig søndag!

  SvarSlett
 4. Får kanske kolla upp den här :) Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 5. Det hørtes ut som en fin bok med en sterk historie. Jeg tror ikke jeg har hørt om den før, men hvis den ble favoritten din i sommer må jeg jo skrive den ned :-) Jeg har ikke lest så veldig mye om slaver, mest fordi jeg synes bøkene er så sterke (for sterke). Men denne tror jeg at jeg skal prøve meg på. Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Sikkert en sterk bok dette.. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
 7. Den låter intressant. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 8. Virker som en fin og dramatisk historie som jeg godt kan tenke meg å lese. Ha en fin søndag videre :)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. Det låter som en bok som jag skulle kunna tänka mig att läsa.

  SvarSlett
 10. Tack för ett intressant boktips.

  SvarSlett
 11. Verkar både bra och intressant. Tack för smakebiten!

  SvarSlett