mandag 25. august 2014

Boken på vent

Da er det igjen tirsdag og tid for boken på vent
 
Jeg har begynt å lage meg en 1001 liste og derfor passer det å ha
Mark Twain- Huckle-Berry Finn på vent
 
 
 
Min bok er en 1973 utgave som jeg fant på et loppemarked i helgen.
Litt fra hva bokklubben skrev i innledningen til boken:
 
Huckle-Berry Finn er sagaen om Mississippi. Handlingen foregår omkring 1850, da hjuldampere pløyde den mektige elven og byene ennå bar preg av isolerte småbysamfunn. Her vandrer romantikk og realisme side om side. Dette er sagaen om Amerika, om det brokete mangfoldet av mennesker og miljøer som stimlet sammen i klynger og avkroker over det veldig landet.
Hovedpersonens flåteferd nedover Mississippi er en oppdagelsesferd. Der føler han seg hjemme. Aldri har han sittet på en skolebenk, aldri har han latt seg sivilisere.

6 kommentarer:

 1. Kanskje det er på tide å lese denne på nytt. Det er gøy med gamle bøker, og jeg holdt på å si at jeg leste denne da den kom ut, men det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Den har nok stått i bokhyllen siden jeg var liten, så det føles sånn :) Ha en super tirsdag Lene!

  SvarSlett
 2. Dette var en av bøken vi hadde på det bittelille skolebiblioteket da jeg var liten. Det var ikke så mye å velge i, og jeg leste mye, så selv om denne ble holdt for å være en guttebok er jeg sikker på at jeg leste den. :-) Ønsker deg en fin dag, Lene!

  SvarSlett
 3. Gode, gamle bøker lest i barndomsdagene. Skaper minner! Ikke dmt å lese om igjen.

  SvarSlett
 4. For en flott bok å ha på vent! I morgen skal jeg ta meg en tur på biblioteket og finne en ny 1001-bok :)

  SvarSlett
 5. Åhh, eg saknar loppemarked! Der er det mange godbitar. Denne har eg ikkje lese men det burde eg ha gjort. God fornøyelse :-)

  SvarSlett
 6. Dette var en fin bok å ha på vent og kjekt at du tar fatt på 1001 listen

  SvarSlett