søndag 23. november 2014

En smakebit på søndag!

Det er søndag og tid for en smakebit på søndag på bloggen Flukten fra virkeligheten.  Jeg har nettopp begynt på
Fange nr 59. Taterpiken av Aina Basso.
Har tidligere lest Inn i elden av forfatteren, som jeg likte godt.
 
Maria havner på tukthuset og får livet snudd på hode. Savnet etter livet på landevegen blir snart erstattet med behovet for å tilpasse seg livet innenfor murene. Fangefelleskapet er også en hverdag, og det viser seg at  vennskap kan oppstå på de mest ugjestmilde steder. Likevel er tanken på flukt aldri langt unna. For kanskje finnes det en veg ut? Til familie og følget, og til gutten som Maria forelska seg i?Det er blitt vinter. Ho har mista hausten, heile haustvandringa. Gjennom stille skogar, sanke sopp og bær, setje snarer, grille vilt over bålet før natta fell. Laks frå elver, fanga under fullmånen. Dei raudnande lauvtrea, himelen som klarnar i kalde netter.
No ventar den lange vinteren. Dei kjem stadig lengre unna henne, om dei enno lever. Har kanskje kryssa grensa til Sverige, kanskje vandra enda vidare, mot aust eller sør. Det er umuleg å finne dei no. Ho kan ikkje anna enn å vente. Til snøen brånar og isen tinar og solen igjen stig høgt over himmelen.

16 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten och ha en bra söndag!

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten! Den här boken vill jag läsa. Jag har inte läst någon av Aina Bassos böcker än, men de verkar bra. Jag har Inn i elden i bokhyllan.

  SvarSlett
 3. Var säkert ett hårt liv, men det hindrar ju inte att höstvandringen låter som något man vill vara med på :)

  SvarSlett
 4. Jeg har også lest Inn i elden, men ikke denne her. Tror jeg må ønske meg den til jul. Årets Finne ly var også nydelig, hun skriver utrolig vakkert, sånn at det er godt å lese :) Håper du har en fin søndag :)

  SvarSlett
 5. Takk for smakebit og boktips! Poetiske beskrivelser er noe jeg liker, så jeg vil finne ut mer om denne. Har hørt om forfatteren, men ikke lest noen av hennes bøker.
  Fortsatt god søndag! :)

  SvarSlett
 6. Virker som en vemodig bok dette. Ha en fin søndags ettermiddag:)

  SvarSlett
 7. jeg har lest to bøker av Basso og hun skriver godt, jeg kunne gjerne tenkt meg å lese flere, blant annet denne. Ha en fin søndag :-)

  SvarSlett
 8. Tack för smakebiten och trevlig söndag

  SvarSlett
 9. Takk for smakebiten. Har lest Inn i elden, veldig god, og har Finne Ly på vent..

  SvarSlett
 10. TAck för smakbiten - vackert!

  SvarSlett
 11. Fin smakbit! Läst om författare på olika bloggar men inte läst något ännu. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 12. Trodde jeg hadde lest alle bøkene til Aina Basso, men denne har jeg glemt. Fint å få en påminnelse om den. Liker bøkene hennes veldig godt.

  SvarSlett
 13. Har aldrig läst något av Aina Basso men blir nyfiken nu efter denna smakbit :)

  SvarSlett
 14. Nydelig og sår smakebit. Har ikke lest noe av denne forfatteren enda, men har virkelig lyst :)

  SvarSlett