tirsdag 15. oktober 2013

Boken på vent!

 
Da er det igjen tirsdag og Beathe lurer på hvilken bok vi har på vent
 
 
Jeg har en lydbok på vent
Helene Uri- Rydder ut


 
Språkforskeren Elinor Smidt får litt uventet tilbud om en vitenskapelig stilling i Finnmark. Som del av et forskningsprosjekt om utdøende språk skal hun studere sjøsamisk. Forfatteren Helene Uri får en like uventet telefon. Stemmen i den andre enden presenterer seg som en slektning av henne. I løpet av samtalen får Helene Uri vite at hennes oldefar var sjøsame, noe familien aldri har snakket om. Den ene historien er diktning, den andre er sann. Begge er blitt til i sorgprosessen etter at Helene Uri mistet sin egen mor. Sammen blir disse ulike fortellingene til en gripende roman om søringer og nordlys, om språk og familie, om ord og tilhørighet. Og om at noe og noen kan bli borte for alltid.


5 kommentarer:

 1. Denne har jeg hørt mye fint om i det siste, kanskje jeg burde få lest den jeg også. Har ikke lest noe av forfatteren ennå, men jeg har et par bøker liggende mener jeg. Kos deg med boken når det blir dens tur.

  SvarSlett
 2. Den har ikke jeg hørt om en gang, men jeg liker Uri veldig godt=) Er skikkelig misunnelig på Hemmeligheter som du leser. Vil ha, vil ha=) Håper det går bra med deg=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Denne står på ønskelisten min, og etter å ha lest Dyp Rød av same forfatter frister det å lese flere av henne.

  SvarSlett
 4. Jeg var og hørte Hele Uri snakke om boken sin i går. Hun fortalte edel om det å la fiksjon og virkelighet møte hverandre, i det at Elinor er oppdiktet og at hun selv er jeg-personen i boka. Jeg ble veldig nysgjerrig på den og må lese den! Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett