tirsdag 9. april 2013

Boken på vent


Tirsdag igjen og Beathe lurer på hvilken bok vi har på vent. Se hvilken bok andre har på vent
 
Boken jeg vil vise frem i dag er en bok jeg også gruer meg til å lese. Jeg er pedagog og jobber med barn og synes det er viktig å lese denne type bøker også
 
Mammas svik-Anne-Britt Harsem
 
11. januar 2011 startet rettssaken i den mest alvorlige overgrepssaken vi har hatt i Norge i moderne tid, den såkalte Alvdal-saken. En sak som rystet hele landet, og som avslørte et pedofilt fellesskap i den lille kommunen i Østerdalen. På tiltalebenken satt et samboerpar, et naboektepar og en pensjonert lærer. De var tiltalt for grove overgrep, også mot egne barn. Men historien begynner ikke der. Historien begynner mange år tidligere. Den gang den hovedtiltalte kvinnen bodde i Gjerdrum kommune. Dette er historien til den hovedtiltalte kvinnens eldste datter.

9 kommentarer:

 1. Uff ja, slike bøker bør leses! Det er viktige stemmer i samfunnet vårt! Men foreløpig ligger det altfor langt utenfor min komfortsone ... Men en dag klarer kanskje jeg også å lese slike bøker!

  SvarSlett
 2. Denne leste jeg før jul men har ikke fått skrevet omtale ennå. Det er sterke saker, så jeg forstår at du gruer deg til å lese. Ha en fin kveld,Lene:)

  SvarSlett
 3. Skjønner godt at du gruer deg til å lese denne boken, men jeg er enig i at det er viktig å lese slike også.

  SvarSlett
 4. Denne saka er heilt forferdeleg og det er sannsynlegvis boka også, og det er enkelte tema det er veldig vanskeleg å lese om... Lukke til :-)

  SvarSlett
 5. Uff... Jeg er og blir ei pyse.. Jeg leste ikke det avisene skrev om saken, og da er det vel tvilsomt om jeg kommer til å lese denne. Kanskje jeg ikke bare er pysete, men feig også. Jeg utelukker det ikke...

  SvarSlett
 6. Grusomt å lese slikt, men som du, så jobber jeg med disse skadeskutte som har opplevd mye overgrep- så den skal leses. Har forresten bestillt den så den kommer i løpet av uka.:)

  SvarSlett
 7. Dette blir nok sterk lesning, ja....

  SvarSlett
 8. Jeg har bestilt denne til søsteren min (på biblioteket) fordi hun liker å lese historier fra virkeligheten. Selv er jeg langt fra sikker på at jeg skal lese den. Jeg er noe sensitiv når det gjelder at andre har det vondt, og spesielt i situasjoner der ikke jeg kan hjelpe. (Ikke det at jeg mener jeg kan hjelpe de jeg har rundt meg i alle situasjoner heller, men da kan en hvertfall gjøre et forsøk). Huff, dette ble både personlig og rotete. Jeg håper det ga noen sens! :-)

  SvarSlett
 9. Den boka tror jeg ikke at jeg kan lese. Håper vi får høre hva du synes om den=) Vibeke

  SvarSlett