søndag 14. april 2013

Boken Arven av Katherine Webb

Ble litt inspirert av noe leste jeg på bloggen Beathes bokhylle. Nemlig revolveromtale. Det er en kortere versjon av en vanlig bokomtale og siden jeg ikke er en person som liker å skrive lange avhandlinger tenkte jeg å teste ut dette. Har laget min egen vri og tenker at øvelse gjør mester.....så da er det bare å hoppe ut i det og begynne å øve :)

 BOK:

Arven av Katherine Webb
Gyldendal forlag
 
Kort om forfatteren finner du her:
 
Utgivelser
 
-Arven 2011
-Det du ikke ser, 2012
-En sang fra fortiden, 2013


HVOR HAR JEG FÅTT DEN:

Kjøpt.


HVA HANDLER DEN OM:

Vi møter søstrene Erica og Beth. De vender tilbake til Storton Manor. Et stort gods hvor de tilbrakte mange somre da de var barn. Da Erica begynner å rydde i bestemorens eiendeler dukker det opp minner om en fetter som forsvant sporløst. Hva skjedde den skjebnesvangre dagen. Hvorfor husker hun ingen ting.
Erica finner også flere gamle bilder. På et veldig gammelt bilde ser hun sin oldemor Caroline med et barn på fanget. Hvem er dette barnet? Hvilket liv levde oldemoren før hun giftet seg med deres oldefar og flyttet til Storton Manor.

 

 
HVA SYNS JEG:
 
Dette ble en ordentlig Page turner for meg. Fra første side var den vanskelig å legge bort. Boken har nesten 488 sider, men brukte under 2 dager på den.  Altså veldig lett lest. Denne boken er preget av mysterier, intriger, ensomhet, svik og selvfølgelig også litt kjærlighet.
 
Den fenget meg veldig fordi det er noe med å rote bort i gamle slektshemmeligheter.
 
Siden jeg har drevet med slektsforsking i mange år er tanken på å få rote i gamle bilder og brev både jul og bursdag på en gang :)
Boken fikk meg til å tenke på hvor godt kjenner vi egentlig våre nærmeste. Hvilke hemmeligheter bærer de på? Hvilke liv har foreldre og besteforeldre levd. Hvilke hendelser har påvirket dem til å bli den de er.......
 
Denne boken får et stort
 
Jeg ser frem til å lese boken det du ikke ser som står på vent i bokhylla. 4 kommentarer:

 1. Jeg likte også den boka! Leste den ut på null komma niks! Elsker bøker jeg blir hektet på! Håper du får en fin, fin søndag=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Kjekk omtale, og det viktigste får du frem her på få ord.:) Me like.:) Fikk lyst til å like boka .:)

  SvarSlett
  Svar
  1. lyst til å LESE boka, mente jeg selvfølgelig.:)

   Slett
 3. Revolveromtaler er bra, jeg liker ikke lese for detaljerte omtaler av handlingen, den skal jeg jo lese selv. Men hva leseren synes, det er alltid kjekt å lese. Hvis du likte denne vil du helt sikkert like Hemmeligheter av Kate Morton.

  SvarSlett