tirsdag 23. oktober 2012

Boken på vent hos BeatheDet er tirsdag og tid for boken på vent hos Beathe.
For å se hvilke bøker andre har på vent kan du ta en titt her:

Jeg har lenge tenkt at jeg burde lese noe av Herbjørg Wassmo, og da jeg fant denne boken på loppemarked(ser ulest ut) måtte den bare bli med hjem

Sara Susanne, Elida og Hjørdis - Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Hundre år er romanen om deres liv, om mennene de ville ha eller de mennene de fikk, og om barna de fødte. Det er også historien om ei lita jente som stikker seg vekk på låven for å gjemme seg for han. Hun har en gul blyant som hun spisser med en tollekniv. Den bruker hun til å skrive, og til å overleve. Denne jenta er født i 1942, nøyaktig hundre år etter oldemoren, den sterke Sara Susanne som sto portrett for engelen på altertavlen som i dag befinne seg i Lofotkatedralen. Hundre år er beretningen om disse kvinnene, om slitet og savnet, om friheten, og om lengselen etter noe annet.


8 kommentarer:

 1. Herbjørg Wassmo... Artig. Hun er jo en mester på slektsdrama. Absolutt IKKE min sjanger, men det oser jo av kvalitet fra den dama.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke lest noe av henne før. Frem til et par år siden leste jeg kun krim. Så nå prøver jeg å lese litt mere variert

   Slett
 2. Denne boken har jeg lest. Jeg likte den veldig godt. Det er en fin fortelling som går innom både det såre og det vakre. Du kan glede deg til denne historien :-)

  SvarSlett
 3. Denne boken har jeg på ønskelisten min og jeg tror jeg må få tak i denne snart. Det er kjekt å lese ulike sjangere, lese andre ting som en kanskje ikke er så vant med. En fin bok å ha på vent dette.

  SvarSlett
 4. Herlig bok dette.Wassmo har et fargerikt språk og ikke minst fargerike personer i bøkene sine.

  SvarSlett
 5. Har også denne boken på leselisten min. Fin bok å ha på vent:) Må da innrømme jeg ikke har lest så mange bøker av Wassmo, skal gjøres noe med en dag:) Ha en flott kveld:)

  SvarSlett
 6. Denne hadde jeg på vent for noen uker siden, og så valgte vi den i lesesirkelene, og nå er den lest. Likte den veldig godt. Du kan lese om den på bloggen min når du vil.:) Artemisia

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset. Skal ta en titt :)

   Slett