lørdag 7. april 2012

Hvilken bok skal jeg velge???

Har noen uleste bøker i bokhylla, og jeg får ikke bestemt meg for hvilken jeg skal starte med. Må bli en av disse tre. Noen som har lest dem, og kan hjelpe meg å velge??

Sukkerdøden av Unni Lindell
Overvektige Kari Helene Bieler husker plutselig hva som egentlig skjedde da den lille broren hennes døde for 16 år siden. Dette setter i gang en spiral av grusomheter, blant annet drapet på kripossjefen og flere kvinner. Hemmeligheten rundt babyens død har latt en psykopat leve et perfekt dobbeltliv i disse årene. Nå trigges en kaldblodig morder til å iverksette en farlig hevn. Politibetjent Marian Dahles fortid blir trukket inn i saken på en helt spesiell måte, og hennes profesjonelle forhold til etterforskingsleder Cato Isaksen og hele politietaten blir satt på en hard prøve.

Panserhjertet av Jo Nesbø 
To kvinner er funnet drept i Oslo, begge har druknet i sitt eget blod. Mysteriet politiet står overfor, er at stikksårene i ansiktene til de døde er blitt påført fra innsiden av munnen. Kaja Solness fra Voldsavsnittet blir sendt til Hong Kong for å oppspore en mann som er deres eneste spesialist på seriedrap. Den alkoholiserte politimannen har gjemt seg et sted i millionbyen, på flukt fra demonene fra forrige drapssak, minnene om kvinnen han elsker og kreditorer. Hans navn er Harry Hole

Hjemkomsten av Victoria Hislop
 Under de majestetiske tårnene til Alhambra, kan man høre gjenlyden av musikk og hemmeligheter i Granadas brosteinsbelagte gater. Sonia Cameron er ikke opptatt av byens historie. Hun er der for å danse. Men  i en stille kafé trekker en tilfeldig samtale og en samling gamle fotografier  henne inn i en hjerteskjærende fortelling fra den spanske borgerkrigen. Sytti år tidligere huset kafeen familien Ramirez. I 1936 splintret Francos hær landets skjøre fred, og i hjertet av Granada blir familien vitne til de mest grusomme virkningene av konflikten. Splittet av politikk og tragedie må de alle velge side, og kjempe en personlig kamp mens Spania rives i biter foran øynene på dem. 


8 kommentarer:

 1. eg er ikke så veldig på krim i bokform, så hjemkomsten virker tiltalende på meg da ...
  eg har lest halve "øya" som hun skrev, men måtte legge den fra meg for selv om eg syntes historien virker bra så syntes eg språket hennes ble tørt og kjedelig, egentlig, men hjemkomsten kan jo være super da :D
  hvis du liker krim så kan eg anbefale den islandske forfatteren indridason :)

  SvarSlett
 2. har kun lest hjemkomsten av Victoria Hislop av disse og den likte jeg veldig godt..

  SvarSlett
 3. I god påskeånd ville jeg valgt Panserhjerte. Men Hjemkomsten er veldig fin den også :) Blir spennende å høre hva du velger ;) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 4. Jeg har lest alle tre... gode bøker... Krim er jo påske, men jeg synes Hjemkomsten er den beste av de tre. Litt treg i starten, men når jeg først kom i gang ville jeg lese den ferdig=) Fortsatt fin påske til deg. Vibeke=)

  SvarSlett
 5. Ikkje så enkelt det der å velge,trur eg hadde tatt Sukkerdøden først:)
  Ha ein forsatt fin påskedag;)

  SvarSlett
 6. Hihi, ja si det du! Jeg regner vel med at du har begynt på en nå, eller kanskje er du ferdig alt? :)

  Nyt resten av påsken i alle fall!
  Signe

  SvarSlett
 7. Takk for innspill. Har ikke begynt. Kommet noe i veien hele tiden. Ha en fortsatt fin påske alle sammen

  SvarSlett
 8. Fikk endelig noen timer for meg selv og er godt i gang med lesingen. Valget falt på Unni Lindell og sukkerdøden. Har lest mange av hennes bøker. Spennende :)

  SvarSlett