mandag 30. april 2012

Dette har jeg lest i april og fått 3 nye bøker i posten!

I april har jeg lest følgende bøker: 1.Du skal elske lyset av Margaret Skjelbred
                                                   2. Enkemannen av Kluun
                                                   3. Lucifers Evangelium av Tom Egeland
                                                   4. Sukkerdøden av Unni LindellFikk 3  bøker i posten idag fra bokklubben
Fedrenes løgner-Tom Egeland
Fedrenes løgner" er en handlingsrik roman om tre menn, deres liv og dramatiske skjebner. Det handler om mysterier og mørke hemmeligheter. Journalisten Victor Scott blir bedt om å skrive en bok om sine berømte forfedre: Faren som forsvant sporløst, farfaren som fikk nobelprisen i litteratur, oldefaren som bodde tjue år på en øde øy. For å samle informasjon legger Victor ut på en verdensomspennende reise som skal endre livet hans.

Mofongo-Cecilia Samartin
Det er magi vi skaper, ikke sant, abuela?" "Nå ja, det er avgjort en måte å se det på," svarte hun tankefullt. "Eller kanskje det er magien som skaper oss." Sebastian drømmer om å være som de andre gutta, å kunne løpe som en vind over fotballbanen. Men en hjertefeil gjør at han må stå på sidelinjen. Sebastian finner sin arena på kjøkkenet hos abuela Lola, og sammen tilbereder de eksotiske retter som fører en splittet familie sammen. Mofongo er Samartin-magi på sitt beste. Dette er en fortelling om å danse med døden, om hvordan små seire bygger vakre liv, om kjærlighet og lengsel gjennom generasjoner og hjerter som brister på så mange måter. Mofongo viser at skillet mellom glede og sorg ikke er skjørt, men usynlig. 


Barnepiken-Kathryn Stockett
Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer. Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres. Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende, trist, morsom og lærerik - en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.

2 kommentarer:

 1. Flotte bøker du har fått deg:-) Ha en fin ettermiddag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har laget meg en liste over bøker jeg vil lese. Får mange gode tips hos deg og andre med bokblogger. Men kan ikke kjøpe alle med en gang.
   Har startet på Enkemannen. Spent på hvordan den er.
   Ha en fin ettermiddag du også!

   Slett