søndag 5. oktober 2014

En smakebit på søndag!

Det er søndag og tid for en smakebit
Jeg har nettopp begynt på boken
Barna fra toget av Christina Baker Kline
 
17 år gamle Molly Ayer har bodd i tolv forskjellige fosterhjem. Hun er blitt jult opp, hun har måttet sove i en iskald vinterhage, og en fosterfar lærte henne å rulle jointer. Nå har hun blitt dømt til samfunnsstraff for å stjele en bok på biblioteket. Hun skal hjelpe en eldre kvinne med å rydde på loftet. Vivian Daly er 91 år gammel og kjenner seg igjen i unge Molly. Hun ble tidlig foreldreløs etter at hele familien døde i en brann. Sammen med hundrevis av andre barn ble hun satt på et tog i New York og fraktet til Midtvesten. Alt ble tatt fra henne, til og med navnet hennes. Siden har hun forsøkt å fortrenge det vonde hun måtte gjennomgå. Mens de sorterer eiendeler på loftet, vekkes gamle minner til liv. Molly bestemmer seg for å hjelpe Vivian med å finne svar på spørsmålene som har tynget henne hele livet.
 
Det er så mye som har gått galt i hennes syttenårige liv at hun faktisk venter at alt skal gå galt. Og når det motsatte skjer, vet hun nesten ikke hva hun skal tro. Og det var nettopp det som skjedde med Jack. da Molly flyttet til Mount Desert Island High School i fjor, i tiende klasse, virket det som  om de andre elevene på skolen gjorde alt de kunne for å unngå henne. De hadde sine venner og sine klikker, og hun passet ikke inn i noen av disse. Ok, hun gjorde det av erfaring at det er mye bedre å være tøff og spesiell enn patetisk og sårbar, og hun bærer goth-fasaden sin som en rustning. Jack var den eneste som prøvde å trenge igjennom den.
 


15 kommentarer:

 1. Den verkar mycket intressant, tack för smakebiten

  SvarSlett
 2. Det här låter som en väldigt intressant bok. Tack för smakbiten och ha en trevlig söndag!

  SvarSlett
 3. Det här låter ju väldigt intressant, den hade jag kunnat tänka mig att läsa. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten, det här låter som en bok som jag skulle kunna tänka mig att läsa.

  SvarSlett
 5. Denne må jeg se å få tak i snart. Tusen takk for smakebiten :-) Ha en fin dag, Lene

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 7. Virker som en sterk bok. Er den basert på sann historie?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei kan ikke se at det står noe om det, men det står at det er en fortelling fra en forsømt del av den Amerikanske historien. Så den bygger nok på noen historiske hendelser. Har så vidt begynt å lese

   Slett
 8. Denne boken bet jeg meg merke i da jeg først så den skulle gis ut på engelsk. Liker du den, Lene? Kanskje du har funnet ut av det i løpet av søndagskvelden :)

  SvarSlett
 9. Detta låter som en bok för mig. Tusen tack för smakebiten och boktipset. :-)

  SvarSlett
 10. Fint gjensyn med en superbra bok :)

  SvarSlett
 11. Takk for smakebit. Har såvidt lese om den ein stad tidlegare og notert ned i venteboka mi. Håpar boka fell i smak :-)

  SvarSlett
 12. Det låter som en bok jag kunde tänka mig att läsa.

  SvarSlett
 13. Låter inte dum alls, tack för smakbiten :)

  SvarSlett