lørdag 8. mars 2014

8 mars og kvinnedagen!I dag er det 8. mars og kvinnedagen. Har funnet frem en passende bok å lese i dag :)
 
Denne boka er skapt av nysgjerrighet. Hvordan utviklet kvinner seg i et samfunn der de ikke hadde stemmerett? Og hvordan valgte våre formødre i 1913, da alle norske kvinner for første gang kunne stemme ved stortingsvalg?

I flere år har forfatterne vært på jakt etter drømmene, verdiene og erfaringene som la grunnlaget for våre formødres valg i livet og politikken. Her er ti portretter av vanlige norske kvinner som levde da full kvinnestemmerett ble innført. Deres livshistorier inneholder kjent strev for å finne sin plass på jorda. Men også uventede ambisjoner, interessekamp, konflikter, skilsmisser, barn som måtte skjules, lange reiser og andre overraskelser.

Disse livshistoriene er rammet inn av fagartikler om kvinners levekår og muligheter i årene rundt 1913, og om kvinners politiske adferd og påvirkning i årene etterpå. 


2 kommentarer:

  1. Tror mange unge damer av i dag blir forbauset når de leser hvordan kvinner har strevd for å bli hørt og sett. DnS hadde fokus på kvinners stemmerett i fjor, og vi fikk mange bra stykker med dette som tema. Skulle gjerne lest mer, om dette og om 200 års jubileet, så jeg takker for fint lesetips! Gratulerer med dagen!

    SvarSlett
  2. For et flott lesetips, og denne boken skal jeg notere ned! Virket både spennende, kunnskapsrik og ikke minst inspirerende.

    Er så stolt over at jeg er født på 11 Juni, for det var jo 11 Juni 1913 kvinner fikk stemmerett ;) Var stas å ha bursdag i fjor med hundreårsjubileet for å si det slik!

    SvarSlett