mandag 5. mai 2014

Boken på vent


Nok en tirsdag og nok en bok på vent hos Beathe. Dette er vel min 80 gang jeg er med på boken på vent vis jeg har telt riktig :)
 
Min bok  denne uken husker jeg at skremte meg veldig som barn da den gikk på hørespill på radioen (tror det het det)Da jeg kom over denne på bibliotekets bokloppemarked måtte jeg bare kjøpe den. Oppdaget plutselig at den var oversatt til nynorsk..... men det går vel bra ;)
 
Sir Arthur Conan Doyle- Sherlock Holmes, Hunden fra Baskerville
 
 
Det kviler ei forbanning over slekta Baskerville. Ein kjempestor kolsvart hund har sidan den vonde Sir Hugos dagar heimsøkt familiens gods i Dartmoor, og no er Sir Charles Baskerville død under mystiske omstende. Sherlock Holmes blir tilkalla for å oppklare dei blodige og tragiske dødsfalla som truger med å utslette Baskervilleslekta, og på dei tåkelagde heiene ved Devon får meisterdetektiven og den trufaste assistenten hans Watson verkeleg noko å bryne seg på. Kan dei hindre at den unge Sir Henry Baskerville blir hundens neste offer.
 
Denne boken har mange ganger blitt kåret til verdens beste krimhistorie og er den mest kjente av alle historiene om Sherlock Holmes.
Den kom først ut i England i 19026 kommentarer:

 1. Denne var så skremmende syntes jeg da jeg var ung jente. Skulle se den på kino, men måtte ha med far. En av de bedre! God tirsdag!

  SvarSlett
 2. Å, den står på min leseliste også! Må få gjort noe med det, så takk for påminnelsen :-) Tror jammen meg jeg også må finne den på nynorsk :-)
  Ønsker deg en glad dag!

  SvarSlett
 3. Denne kunne jeg tenkt meg og lese, tror ikke jeg har lest denne før. Den 80 gang du er med, det er bra det, dette er 95 gang det arrangeres så det er ikke lenge til det er et lite jubileum! Kos deg med boken nå du kommer så langt. Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har lest denne, men har flere andre uleste Sherlock Holmes bøker. Selv om jeg er veldig glad i Doyles historier. En av dem er The adventures of Sherlock Holmes som jeg skal begynne på i dag. Den har jeg lånt på biblioteket og det begynner å nærme seg forfallsdatoen :-) Jeg kan tenke meg at Holmes må være en veldig skremmende historie for barn, spesielt med lydeffektene som blir lagt til i radioen :-) Ønsker deg en fin uke, Lene!

  SvarSlett
 5. Dette er jo en skkkelig klassiker, og flere mener det er tidenes bste spenningsbok.. Vet ikke om jeg har lest denne, eller bare sett den på film. Fin uke til deg.:)

  SvarSlett
 6. Har ikkje lese Doyle, men eg har NRK Radioteatert si dramatisering av Gullorgnetten og Smaragdkronen - spennande :-)

  SvarSlett