søndag 14. august 2016

Kineserne kommer av Karin Bjørset Persen

 
 
Jeg har nettopp begynt på boka
Kineserne kommer av Karin Bjørset Persen.
Jeg har tidligere lest julebrevpikene og nedlagte brudepiker som jeg synes var veldig morsomme å lese.
 
Fra bokens bakside:
Helene er bryllupsplanlegger i suksessbedriften «På kjærlighetens vinger» i den fiktive bygda Bjørkvik i Finnmark. Hun er også barnebokforfatter på si.
Lei av sukkersøt kjærlighet og av å ikke bli tatt på alvor som barnebokforfatter, bestemmer hun seg for å prøve noe nytt: Nå vil hun skrive en dyster, internasjonal finansthriller.
Helene lar seg inspirere av virkelighetens Huang Nubo, kineseren som har prøvd å kjøpe opp store landområder på Island, Svalbard og i Troms, og setter i gang med boken.
Det blir etter hvert vanskelig å skille fiksjon og fakta, og virkeligheten viser seg langt mer spektakulær enn det Helene klarer å dikte opp.
Som en trojansk hest sniker sjarmerende kinesere seg inn langs finnmarkskysten, sultne på arktisk stillhet, ren luft og kvinner.
Når flere av Bjørkviks eldre damer dør, blir Helene mistenksom. Hun godtar ikke det faktum at gamle damer har en tendens til å dø. Helt av seg selv


"Jeg er beryktet for min dårlige retningssans. Det er sikkert derfor jeg har sans for Nils Kjærs berømte sitat om å fare vill og finne nye veier. Jeg må bare innrømme at det har blitt en del litterære flopper de siste årene. Jeg hadde enorm tro på barneboka om Felix, Norges svar på gatekatten Bob, men salget har gått trått. Det er vanskelig å vite hva som slår an til enhver tid. Hvem skulle trodd at fargeleggingsbøker for voksne skulle bli en stor greie? Og den sniken Bjørn Rørvik har hatt en eventyrlig suksess med Bukkene Bruse. er ikke det å ta seg til rette og kopiere, så vet ikke jeg. Bukkene Bruse som tar en avstikker fra den vante stien over brua opp til setra, og i stede havner i badeland og et eldresenter"

2 kommentarer:

  1. Tror jag har hört talas om författaren innan, men har inte läst något av henne. Hon verkar inte vara översatt till svenska, alls.

    SvarSlett
  2. låter som ett spännande upplägg. tack för smakebiten!

    SvarSlett