mandag 17. november 2014

Boken på vent!


Det er tirsdag og tid for boken på vent hos Beathe
 
Jeg har en lydbok på vent denne uken. Brudekisten av Unni Lindell. Jeg har tidligere lest 8 av forfatterens bøker

 

Tolv år gamle Maike Hagg, datteren til en psykiatrisk pasient, døde i kjelleren på Gaustad sykehus i Oslo i 1988. Politiet konkluderte med at det var en ulykke, at jenta falt fra en gardintrapp og slo hodet i steingulvet.

Emmy Hammer og Aud Johnsen møtes 25 år senere for å snakke om det som egentlig skjedde den gangen.

Foreldelsesfristen nærmer seg. Møtet blir farlig, for en av kvinnen vet for mye.; angst og hat trigger en kaldblodig morder frem fra skyggene. Halloweenkvelden blir Aud drept og Cato Isaksen og Marian Dahle får saken

 Miljøet på Gaustad sykehuset trer sakte frem; noe hviler i skyggen av noe annet. Psykiatrien ble politisk endret på nittitallet; alle skulle ut i samfunnet igjen. De slottsaktige bygningene på Gaustad ble tømt. Men én flyttet aldri ut. 

7 kommentarer:

 1. Denne kan du glede deg til. Jeg hørte den da jeg var i Oslo i høst, og frydet meg over å gå i gatene der mens Håkon Ramstad leste for meg. Ha en super tirsdag Lene!

  SvarSlett
 2. Jeg gleder meg også til å lese denne. Jeg har lest alle de andre krimbøkene til Lindell. De er obligatorisk lesing :)
  Ønsker deg en fin leseuke!

  SvarSlett
 3. Jeg holder på med denne boka nå. begynte på Kystekspressen på vei til Trondheim i går, og turen gikk kjempefort.

  SvarSlett
 4. Denne er sikkert fin å lytte til.:)

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke begynt på Unni Lindells krim, det vil si at jeg har lest en eller to. Men jeg bruker å begynne med den første boken til en forfatter og så lese meg fremover. Akkurat nå leser jeg bøkene til Hans Olav Lahlum og er kommet til bok 2. Men jeg tror jeg må lese Lindell også :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke lest noen av bøkene til Lindell enda, så får jeg se om jeg kommer så langt en gang. Ha en fin ettermiddag :-)

  SvarSlett
 7. Akkurat som Beathe har jeg ikke lest noen av bøkene tl Lindell, ikke engang den som står i bokhylla mi: Mørkemannen. Men jeg har sett litt på TV noe av de som er filmatisert; det var veeeldig skummelt. Jeg liker veldig godt både å lese og høre intervju med forfatteren. Særlig når hun og Ragde er i tospann - festlig.

  SvarSlett