mandag 16. september 2013

Boken på vent

 
Ukene flyr av sted og det er allerede tirsdag. Det går litt tregt med lydboken min, for når jeg legger meg i sengen og slår av lyset for å hvile øyet....ja da sovner jeg. Har ikke orket å prøve å lese enda...men ganske snart tror jeg :)
 
Min bok på vent denne uken er:
 
                                 Parinoush Saniee- Det som ventet meg
 
I 1960-årenes Iran flytter ungjenta Masoumeh fra den religiøse byen Qom til den moderne hovedstaden Teheran. I fem tiår følger vi henne og familien i motgang og medgang - gjennom den islamske revolusjonen i slutten av 1970-årene, den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene og frem til livet under dagens strengt religiøse styresett.

Tidlig i ungdommen treffer hun sitt livs store kjærlighet på vei til skolen. Men da hennes dypt religiøse familie oppdager forholdet, tvinger de henne til å gifte seg med en ung mann som hun aldri har sett før bryllupet. Det viser seg at han er politisk aktiv i kampen mot sjahen og hans diktatur. Da regimet faller og Khomeinis prestestyre tar makten, blir Hamid en nasjonalhelt, men faller raskt i unåde hos styresmaktene igjen. Senere i livet blir Masoumeh stilt ovenfor et umulig valg: skal hun denne gangen endelig følge sitt hjerte, eller må hun nok en gang bøye seg for hensynet til familiens ære?

«Det som ventet meg» er en roman om en usedvanlig kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer i en sterkt tradisjonsbundet kultur. Hendelsene som skildres, gjenspeiler opplevelsene og erfaringene til en hel generasjon iranske kvinner. Romanen er tidenes mest solgte i Iran, men samtidig svært omstridt

12 kommentarer:

 1. Ja,ble ikke denne først forbudt i Iran? Denne har jeg hatt på vent i et år så det er kanskje på tide å få gjort noe med det snart. Du må ha god bedring og håper øyet blir bra igjen snart.

  SvarSlett
 2. Spennende boktips! :) Ha en flott dag, og fortsatt god bedring!

  SvarSlett
 3. Denne står og så på min leseliste. Den virker som en bok med en veldig god historie og så kunne jeg tenke meg å lese mer fra Iran.
  Ønsker deg god bedring og en fin dag!

  SvarSlett
 4. Virker som en spennende bok, selv om det ikke er hel tmin sjanger og fortsatt god bedring:)

  SvarSlett
 5. Denne står på min skal-lese-liste :)

  SvarSlett
 6. Virker bra :) Fortsatt god bedring

  SvarSlett
 7. Eg las denne i sommar. Eg tykte språket vart litt framandt og svulstig og handlinga for oppramsande og omstendeleg. På den andre sida: Eit interessant og viktig tema, og difor ei bra og viktig bok.

  SvarSlett
 8. Har ikke lest den, men har hørt og lest mye om den. Hørte om henne på NRK P1, Kulturhuset i dag. Ligger på NRK.no ennå.

  SvarSlett
 9. Denne ventar hos meg også. Trur den er god, og gler meg til å lese kva du tykkjer om den.

  SvarSlett
 10. Har hatt denne lenge i bokhyllen, først skulle jeg la den ligge til en spesiell lese anledning, men så har den etterhvert blitt litt glemt bort. Skal greve den frem, for den må jeg jo bare lese snart:) Har jo hørt så mye godt om den:) Kos deg videre med boken!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åja, det var en annen lydbok ikke denne. Ja da må eg heller si kos deg med boken når det blir dens tur:)

   Slett
 11. Minner meg om 'Der Gud gråter' som jeg hørte som lydbok en eller annen gang. Den fyker ikke rett inn på førstepri-leselista, men kanskje en dag, hvem vet?

  SvarSlett