tirsdag 20. august 2013

Boken på vent

 
Det er tirsdag, og jeg har hatt en deilig morgen. Levert en glad og fornøyd 1. klassing på skolen. Skravla og drukket kaffe med en venninne på kafe`, og nå nyter jeg finværet mens jeg leser boken Mokka av Tatiana De Rosenay.
 
Tirsdag betyr jo boken på vent hos Beathe. Gå inn på linken vis du vil se hvilke bøker andre har på vent eller lag et innlegg og bli med :)
 
Siri Marie Seim Sønstelie og Erik H. Sønstelie
-Jeg lever, pappa
 
Jeg lever, pappa er en dokumentarisk fortelling om hva som skjedde under terrorangrepene mot Oslo og Utøya 22. juli 2011.
Boken skildrer den unike historien til akkurat Siri og Erik, men den gir også et større bilde av terrorhandlingene som forandret Norge. Gjennom ulike kilder følger vi gjerningsmannens siste forberedelser og gjennomføringen av det verste angrepet på det norske samfunnet i fredstid. Styrken i fortellingen er imidlertid relasjonen mellom far og datter.
 
 
 
 


9 kommentarer:

 1. Det høres ut som en meget sterk bok. Jeg er en skikkelig pyse når det kommer til sanne sterke fortellinger. Men samtidig er nok dette en viktig bok å få med seg :-)

  SvarSlett
 2. Denne leste jeg i fjor og det var sterk lesing,men en god og viktig bok selvfølgelig. Det tok litt tid å lese husker jeg for dette er ikke en bok man pløyer gjennom.

  SvarSlett
 3. Dette er sikkert sterkt å lese.. jeg har ikke lest noen av disse vitnesberettelsene, synes det var mer enn nok sterkt det jeg fikk med meg fra media- men en dag kanskje når man har fått mer avstand, kan det være ok å lese.:)

  SvarSlett
 4. Sier som Anita, jeg har unngått disse beskrivelsene til nå. Men vi har jo ikke vondt av å lese fakta fra de triste hendelsene som skjer.

  SvarSlett
 5. Jeg er enig med Beathe, dette er ikke en bok en leser i en sleng. Men en viktig bok, og egentlig en god bok å lese om grusomme hendelser. Det sterkeste for meg var akkurat relasjonen mellom far og datter. Lykke til, og ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Likte denne boken, den rørte meg, men den var godt skrevet også. Liker at den har ett far og datter perspektiv på det som hendte. Relasjonene dem imellom var veldig rørende å lese om, også selvfølgelig om all usikkerheten som var før faren får vite hvordan det går med datteren på Utøya. Sterk lesning, men fint fremstilt.

  SvarSlett
 7. Denne må jeg prøve å få lest, selv om den nok er veldig sterk kost...

  SvarSlett
 8. Koselig at du er med i konkurransense mine! Masse lykke til i trekningene!

  Klem

  SvarSlett
 9. Tror det ligger noe på bloggen min i dag som du blir glad for - titt innom da vel ;)

  SvarSlett