lørdag 30. januar 2016

En smakebit på søndag

Det er søndag og tid for en smakebit på hva jeg leser. Flere smakebiter finner du på bloggen Flukten fra virkeligheten
 
Jeg er godt i gang med bok 6 (av 7 )i Britt Karin Larsens serie om folket på Finnskogen.
 
Slik treet faller
Fra bokens bakside:Til en av de store gårdene på Finnskogen, Valkola, kommer en gårdsgutt som stjeler den aldrende Valborgs hjerte. I Amerika får Amy en venninne blant indianerne. Venninnen har en bror som hun også treffer … Nils og Elin som nå bor i Oslo drømmer om småbruket de engang skal skaffe seg, kan drømmen noen gang bli virkelig? Daniel, sønnen til Taneli og Lina, som en gang drømte om å se hjemlandet og Finnskogen igjen, blir syk om bord på Amerikabåten. Gudsdrengen venter fremdeles på at Karin med den vakre stemmen også skal komme hjem fra Amerika.

I denne sjette romanen om folket på Finnskogen beveger historien seg opp mot andre verdenskrig, og klasseforskjellene har ikke blitt mindre. Mange av de som vokser opp på Finnskogen lever i fattigdom og det blir ikke bedre da brorparten av dem blir kommunister og derfor også ofte nektes arbeid.
 
Det menneskeskapte, hvor vakkert det enn kan være, overgår det noensinne det levende livet i skjønnhet?
Ofte kan en kanskje være blind for det vakre, om en er født midt inn i det og aldri har måtte streve for å komme det nær, men Oluf som er født i skogen er ikke blind for skogens skjønnhet, samme hvor hardt livet der inne kan være, han fryder seg nettopp over glitteret i snøen en dag det kanskje ikke er så mye annet å fryde seg over.
-samme hvor dyktige de er, all verdens oppfinnere og trollmenn , så kan de aldri skape et snøfnugg!
 


9 kommentarer:

 1. Tenk at denne serien har blitt så lang... Jeg leste de første bøkene men datt litt av. Takk for fin smakebit, og påminnelse om serien :)

  SvarSlett
 2. Den serien skulle jag ilja läsa. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 3. Låter som en spännande och intressant serie. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. låter intressant! tack för smakebiten!

  SvarSlett
 5. Så nydelig smakebit! Jeg elsker Britt Karin Larsens bøker, men har ikke kommet så langt i serien som du enda :)

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Låter som en intressant serie.

  SvarSlett
 7. Jeg har lest en annen serie fra Finnskogen. Fossefall av Jorunn Johansen. En sånn kioskserie og jeg likte den godt med tanke på det overnaturlige og overtro. Serien er av Jorunn Johansen.

  SvarSlett