søndag 26. april 2015

En smakebit på søndag!

Ukene flyr og det er allerede søndag. Legger inne et lite innlegg om hva jeg leser før jeg fyker avgårde på Geocaching.
 
Min SMAKEBIT denne uken kommer fra en bok som jeg tror kommer til å bli både sterk og vanskelig å lese. Men en viktig bok. Dette er tredje boken i triologien om Alvdalsaken.
I et hus i Alvdal av Anne-Britt Harsem
 
I denne boken forteller eldste sønnen i Alvdalsaken om hva som gikk så fryktelig galt hjemme hos mamma, og hvilke konsekvenser det har hatt for ham å vokse opp i et hjem preget av rus og omsorgssvikt
 
"Livet mitt forandret seg for alltid da politiet kom og hentet mamma og meg tirsdagen i desember. Lite visste jeg da jeg stod opp den morgenen at noen timer senere skulle livet mitt bli snudd fullstendig på hode, for aldri mer å bli det samme"
 
 
Utdrag fra bekymringsmelding
Anonym melder
Det var snakk om å være mørkeredd. Kevin sier da-Jeg er ikke mørkeredd, men Arild må være mørkeredd han, for han vekker opp Eline midt på natta og sier at hun skal ligge med ham.
Mor reiser på hotellturer. Kevin er hos far, Eline hos Arild. Tror ikke hun bryr seg om barna, spesielt ikke Eline. Stor forskjellsbehandling. Kevin fikk godtepose, brus, men ikke Eline, selv om hun så dette. Eline må bare være hjemme, får ikke gå noen steder. Hun besøker heller ikke faren. Hun må legge seg i 6-7 tiden om kvelden, sommer som vinter, mens Kevin får være oppe med mor og Arild eller leke ute.
Han har også fortalt at Eline får juling av Arild.
 
Denne bekymringsmeldingen feilarkiverte barnevernet-den ble borte og ingenting skjedde
 
 


16 kommentarer:

 1. Huff for en forferdelig sak. Sak i entall, men det er dessverre sånn at disse tingene hender, og det er viktig at det kommer frem i dagen. Jeg tror vi er alt for lite flinke til å ha antennene ute og våge å si ifra. En viktig bok, som jeg godt kunne tenke meg å lese :)

  SvarSlett
 2. Jeg orker ikke å lese denne. God søndag!

  SvarSlett
 3. Låter som en gripande bok! Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Tack för smakebiten och trevlig söndag.

  SvarSlett
 5. Tack för smakebit. Önskar dig en fortsatt fin söndag! :)

  SvarSlett
 6. Jeg har valgt å ikke lese disse bøkene. Men jeg synes det er så fint at det er andre som klarer lese den. Jeg har en søster som nesten bare leser denne typen bøker, så det er stør forskjell på oss :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 7. En titel jag inte känner till. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten. Hela Alvdalssaken verkar ju fruktansvärd! Jobbig bok att läsa kan jag tänka mig.

  SvarSlett
 9. Verkar vara en jobbig bok. Men ändå läsvärd. :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 10. Denne har jeg fått i hus, føler meg nesten programforpliktet til å lese den, siden jeg jobber i barnevernet. Men dette er virkelig en grusom sak. Leste Den forrige om mors svik. Må finne rett timing til å lese brorens bok..

  SvarSlett
 11. Verkar vara en stark bok. Tack för smakbiten!

  SvarSlett