mandag 13. april 2015

Boken på vent!

 
 
Det er tirsdag og tid for boken på vent hos Beathe
Jeg skal på seminar med utdanningsforbundet fra i dag til i morgen, så er litt usikker når jeg får tittet på andres boken på vent innlegg.
 
Min bok denne uken er I et hus i Alvdal av Anne-Britt Harsem.
Dette er tredje  og siste bok i triologien om Alvdal-saken.
De tidligere bøkene heter "mammas svik" og "Brev til min datter."
Jeg har lest mammas svik som er en sterk bok. Jeg er barnehagelærer og synes det er veldig viktig å lese denne type bøker. Så det blir ikke så lenge til jeg skal starte på denne.
 
 
Fra bokens bakside:
Han har støttet moren i alle år, nå forteller eldstesønnen sannheten!

«Livet forandret seg for alltid da politiet kom og hentet mamma og meg tirsdagen i desember. Lite visste jeg da jeg sto opp den morgenen at noen timer senere skulle livet mitt bli snudd fullstendig på hodet, for aldri mer å bli det samme.» 
I boken «I et hus i Alvdal» forteller Kevin for første gang åpent og ærlig hva som gikk så fryktelig galt hjemme hos mamma, og hvilke konsekvenser det har hatt for ham å vokse opp i et hjem preget av rus og omsorgssvikt. Han er eldste sønnen til Alvdal-kvinnen som ble dømt for overgrep mot sine egne barn - Norges første kvinne dømt til forvaring for seksuelle overgrep.

«Bruddstykker, alle stillbildene inne i hodet mitt. Hvorfor er de der? Det gjør så vondt ikke å huske ...»

Kevin deler modig sin historie. Hans forhold til sin mor gir leseren en forståelse for den sterke lojaliteten barn har til sine foreldre - og hvordan de etter beste evne forsøker å ta ansvar når en av disse mister grepet om sitt eget liv.

«For hver gang jeg måtte forklare meg til politiet, syntes jeg det ble vanskeligere å lyve. Dessuten begynte jeg å huske mer og mer. Jeg våknet om natten og måtte skifte dyne fordi jeg svettet av marerittene om barndommen.» 
 


 

4 kommentarer:

 1. Det er nok en sterk bok du har på vent, ja. Jeg har ikke lest noen av bøkene om denne saken, og er litt usikker på om jeg blir å gjøre det. Bøker som omhandler barn som blir misbrukt blir rett og slett i tøffeste laget for meg. Ønsker deg en flott tirsdag, hilsen Anette :)

  www.anettesbokboble.com

  SvarSlett
 2. Det er bra bøkene blir skrevet, at vi får en økt forståelse - og det er bra det er lesere som deg, som klarer å lese disse bøkene.
  Jeg får vondt i magen bare av å lese om bøkene

  SvarSlett
 3. Jeg sier som Marianne at det er bra noen skriver om slike ting og det er bra at noen leser dem. Min mage klarer det heller ikke.

  SvarSlett
 4. Jeg har lest den første boken og har andre boken liggende på vent. Den tredje burde jeg vel skaffet meg en gang også. Så intervjuet med forfatteren og Kevin på god morgen Norge i forrige uke og det var ganske sterkt. Viktig å lese slike bøker selv om det er tøft å lese dem.

  SvarSlett