onsdag 25. februar 2015

Ukens lydbok

Denne uken  lytter jeg på de syv søstre av Lucinda Riley.
Jeg har tidligere lest/lyttet på Lavendelhagen, midnattsrosen, jenta på klippen og orkideens hemmelighet av forfatteren. Det handler mye om familiehemmeligheter, og det er noe jeg liker godt :)
Fra lydbokens bakside:

 
Maia D'Apliése og hennes fem søstre er samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død.
Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og nå har han etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.
I Rio i 1927, i byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.
I Paris, i Paul Ladowskis atelier og i de livlige kafeene på Montparnasse, møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent Brouilly. Dermed vet hun også at livet aldri kommer til å bli det samme igjen.


5 kommentarer:

 1. Så kjekt at du likte den. Hvordan syntes du Hedda Munthe var som innleser? Alltid litt spennende å vite, for sånne som meg som hører en del på lydbok. Jeg syntes det ble for lite troverdig at en enslig mann skulle kunne adoptere en haug med jentebabyer, men hvis en er villig til å svelge en del kameler underveis i lesingen, så var det jo god underholdning :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg begynte på denne på tirsdag, og hører på den i bilen til og fra jobb, så har ikke kommet så lengt enda. Den er på over 18 timer. Synes Hedda Munthes innlesing er behagelig og det er lett å engasjere seg i boken

   Slett
 2. Likte denne boken veldig godt, og gleder meg til fortsettelsen :)

  SvarSlett
 3. Denne ble jeg nysgjerrig på... ;)

  SvarSlett
 4. De syv søstre står her i hylla mi og jeg har virkelig planlagd å lese den. Det har "dessverre" kommet hjem mer bøker enn jeg klarer lese akkurat nå, så jeg må bli flinkere til å lese mer enn jeg kjøper :-)

  SvarSlett