søndag 6. april 2014

En smakebit på søndag

Da er det søndag og tid for en smakebit på bloggen flukten fra virkeligheten
Denne uken er det et ønske om tips til påskekrim. Jeg har ikke lest så mye krim de siste årene men tidligere har jeg lest en del krim/spenning av  Agatha Christie, Unni Lindell, Gunnar Staalesen, Anne Holt, og Henning Mankell. Har og lest Svik av Trude Teige som jeg synes var spennede.
 
Har en del krim/spenning på vent i bokhylla av Jussi Adler-Olsen, Jørn Lier Horst, Johan Theorin, Jo Nesbø, Camilla Läckberg og Jørgen Brekke
 
Fortiden leser jeg Skarlagenssalen av H.K Fauskanger som jeg hadde som smakebit forrige søndag.
 
I bilen hører jeg på noe helt annet en krim. Dona Maria av Cecilia Samartin. Siden det er en lydbok er det ikke så lett og feste seg ved en smakebit. Derfor skriver jeg heller litt fra coveret
 
 
Doña Maria er en stolt, eldre kvinne som nå bor på ett rom i herskapshuset som før revolusjonen tilhørte hennes familie. Hun gleder seg til at nevøen Ernesto, skal vende tilbake fra utlandet. Men Maria kjenner ikke sannheten. Ernesto lever under grusomme forhold i fengselet for sin opposisjon mot regjeringen. Hans kone Silvia nektes gang på gang å besøke ham. Hun inviterer de andre kvinnene på venterommet til å gå med henne fra kirken til en park i byen hver søndag. De tar på seg hvite klær og går med en rosa gladiol i hånden. Frihetsbevegelsen "Las Damas de Blanco", "Kvinner i hvitt", er født.
 
 
 
 
 
 
 


17 kommentarer:

 1. Denne har jeg lest og ga den en 5`er. Hun skriver veldig bra Cecilia. Det er ikke lett å plukke ut smakebiter fra lydbøker, jeg har gitt opp og passer på å velge meg en når jeg leser selv. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Cecilia Samartin är en författare, vars böcker jag skulle vilja läsa. Tack för smakebiten! :-)

  SvarSlett
 3. Denne boka står i ventehylla mi, og der har den stått lenge. Har lånt den bort et par ganger, men av en eller annen grunn har jeg ikke tatt fatt i den sjøl. Skal bli snart nå. Vårbok på terassen kanskje?

  SvarSlett
 4. Jag har två olästa Samartin i hyllan, de lockar till läsning, men det kommer nog ändå att dröja ett tag innan jag kommer till dem.

  SvarSlett
 5. Låter som en intressant bok, en där man kan lära sig en del :)

  SvarSlett
 6. Påskekrim er så fantastisk=) Gleder meg til å starte på årets påskekrim. Vet ikke helt enda hva jeg skal lese, men har kjøpt flere spennende bøker i det siste. Kos deg med bøkene=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Skarlagenssalen synes jeg er så fin! Hvis du liker den, må du absolutt lese den første; Skrinet. Den er like fin :-) Selv er jeg ganske så svak for Jørn Lier-Horst, jeg synes bøkene hans er nydelige :-) Ønsker deg en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 8. Vilka vackra färger det var på omslaget. Får mig att längta utomlands. :) Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 9. Denne boken har jeg på vent i bokhyllen min, så kanskje jeg skal få lest den til sommeren en gang? Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
 10. Har ikke lest denne; kun Drømmehjerte. Den likte jeg. Takk for smakebiten fra en bok skrevet av den populære forfatteren.

  SvarSlett
 11. Dona Maria leste jeg i fjor, synes det var en sterk bok. Kos deg.:)

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten. Är nyfiken på Samartin men har inte kommit så lång så jag läst något av henne än ;-)

  SvarSlett
 13. Har länge funderat på att läsa något av Samartin. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 14. Tack för smakebiten! Har hört talas om Samartin men ännu inte läst något av henne. Ha en fin vecka! :-)

  SvarSlett
 15. Denne har jeg lest og likte veldig godt :)

  SvarSlett
 16. Dette er en forfatter jeg alltid har vært skepisk på. Aner ikke hvorfor:) Takk for smakebit og ha en fin uke:)

  SvarSlett
 17. Det här verkar vara en författare som jag missat så tack för tipset och smakbiten! :)

  SvarSlett