lørdag 6. februar 2016

En smakebit på søndag

Det er søndag og tid for en liten smakebit. Andre smakebiter finner du denne søndagen på bloggen Betraktninger
 
 
Jeg leser fortiden Nattmannen av Jørn Lier Horst. Dette er bok nr fem(av ti) om politiførstebetjent William Wisting.
 
Mandag 10 november i Larvik. En  høstmorgen i tett tåke. En kvinne på veg til jobb oppdager et kvinnehode på en stake midt på torvet.  

fra s 20
Natta mellom 9. og 10. november i 1938 var startskuddet for jødeforfølgelsene i Nazi-Tyskland, forklarer Jan Osther. Flere hundre jøder ble drept, synagoger brent og butikker vandalisert. Tusenvis ble ført bort til konsentrasjonsleirer. På grunn av alle glasskårene som lå igjen i gatene etter at de nazistiske troppene hadde rasert de jødiske kvartalene, ble natta kalt Kristallnacht, Krystallnatta.
Etterforskeren lente seg fram over bordet som for å markere at han var kommet til poenget. De siste årene har nasjonalister over hele Europa feiret Krystallnatta. Det er fortsatt en voldelig natt hvor nynazistene banker opp politiske motstandere og andre hatobjekter.
Du mener denne saken kan være rasistisk motivert? spurte Hammer.
Fascisme, nazisme, rasisme og etnisk rensing er dessverre ikke noe som bare hører fortiden til, nikket Osther


15 kommentarer:

 1. Den här serien är jag väldigt nyfiken på, men den är lite märkligt översatt i Sverige. De började med åttonde delen och nu har även den sjunde kommit. Så jag väntar tills de kommer till första :)

  SvarSlett
 2. tack för smakebiten! har läst annat som jag tyckt mycket om av den här författaren

  SvarSlett
 3. Jag har inte läst Horst ännu - på grund av anledningen som Monika beskriver, gissar jag - men detta låter intressant som bara den. Tack!

  SvarSlett
 4. Denna serie är jag riktigt nyfiken på att läsa! :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 5. Jeg har lest dem alle sammen :-) Jeg tror det var da Vinterstengt kom ut jeg innså at dette var en meget god bok og gikk tilbake for å lese de bøkene som var kommet før. :-) Jeg har litt kronologi-dilla :-D Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 6. Har läst första delen i den här serien. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 7. Har også lest alle Horsts bøker bortsett fra den siste. Jeg synes han stadig utvikler seg som forfatter. Bøkene hans for de yngre leserne er også veldig populære på skolen der jeg jobber. Ha en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten. Detta lät verkligen intressant.

  SvarSlett
 9. Även fast jag inte läser så värst många deckare är jag dock nyfiken på denna författares böcker. Får kolla upp vilka som översatts till svenska. Tack för smakbit!

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten. Har läst den första i den här serien och funderar fortfarande på om jag kanske skulle fortsätta.

  SvarSlett
 11. Har läst tre böcker i den här serien och gillar de. Tack för smakbit!

  SvarSlett
 12. Jeg har lest noe av Jørn Liers Horst, men ikke denne her (så vidt jeg husker) Takk for fin smakebit, med ønsker om en fortsatt fin fastelavnssøndag!

  SvarSlett
 13. Har läst en bok i den här serien och tänkt att jag ska läsa fler. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 14. Det här är en serie jag inte har läst, men den låter inte dum.

  SvarSlett
 15. Har ikke lest noen av bøkene i denne serien enda, men kanskje jeg skulle sjekket ut biblioteket. Takk for smakebiten.

  SvarSlett