tirsdag 11. september 2012

Boken på vent (15) hos Beathes bokhylleDa er det tirsdag og boken på vent hos Beathes bokhylla. http://beathesbokhylle.blogspot.no/2012/09/boken-pa-vent-15-kjenn-ditt-hjarte-falle.html

Denne uken har jeg dukket langt inni bokhylle og funnet en bok jeg kjøpte for mange år siden og har hatt lyst å lese, men helt glemt bort.

Thomas Keneally- Schindlers liste


Under andre verdenskrig drev tyskeren Oskar Schindler en fabrikk med jødiske slavearbeidere i Polen. I motsetning til de som ble sendt i konsentrasjonsleire, overlevde de jødene som endte opp hos Schindler. Schindler var ingen engel, men han var heller ingen nazist, og hadde sans for rettferdighet og menneskelighet. I dag lever fremdeles mange av dem han reddet, og denne boka er basert på deres vitneprov

6 kommentarer:

 1. Dette er nok en sterk og interessant bok å ha på vent. Har ikke lest boken selv men kunne tenkt meg det. Er spent på å høre om den når du har lest den. Ønsker deg en fin dag,Lene:-)

  SvarSlett
 2. Er litt fortumlet nå...jeg har sett filmen mange ganger, men det har aldri slått meg at jeg kan lese boken også. Så så lite snartenkt går det ann å være, takk for at du koblet til hjernemotoren, hehe:)For jeg liker filmen og kunne godt tenkt meg å lese om Oskar Schindler. Boken er jo sikkert bedre og mer utfyllende historiemessig. Denne må rett opp på leselista mi:)

  SvarSlett
 3. eg husker å ha sett filmen, må ha vært på midten av 90-tallet. det gjorde inntrykk ... boken er nok helt sikkert enda bedre !

  SvarSlett
 4. Den er veldig god... selv om det er VELDIG lenge siden jeg leste den. Lykke til=) Håper du har det fint. Vibeke

  SvarSlett
 5. Har ikke lest boka, men filmen er en av mine desiderte favoritter. Så kanskje bør jeg vel sjekke ut boka også da, ja! :)

  SvarSlett
 6. En tankevekkende bok som mange burde lese, men jeg må innrømme at jeg selv ikke har lest den ennå!
  Angående min giveaway, så var du litt seint ute, så det beklager jeg! Men kom gjerne igjen en annen gang :)

  SvarSlett