søndag 28. mai 2017

Tyskerjentene av Helle Aarnes

Nå har vi hatt 4 varme flotte dager, og jeg har vært så heldig å ha fri. Det har ikke blitt så mye lesing, men jeg har tatt året første bad. Litt kaldt men også veldig deilig å kjøle seg ned.

Jeg er ca halvveis i boken Tyskerjentene av Helle Aarnes. Opplever boken som veldig interessant. Jeg liker å lese om kvinneskjebner og dette er en del av norsk historie jeg har hørt lite om.
Flere smakebiter finner du HER på bloggen flukten fra virkeligheten.


Fra bokens bakside:
Tyskerjentene er en opprørende beretning om en mørk side av vår krigshistorie. De norske tyskerjentene var langt flere enn de fleste er klar over. Den offisielle norske krigshistorien forteller lite om vår behandling av disse kvinnene. De brøt ingen lov, men de valgte fiendens mann. Straffen var knallhard. Mange ble skamklippet av mobben. Langt flere ble utsatt for grove statlige overgrep. I denne boken møter vi Else som ble internert og deportert til Tyskland, Gudrun som ble lobotomert, Therese som måtte gi bort datteren, og Ellen som fikk barns hos naziorganisasjonen Lebensborn og deretter ble ansatt samme sted. Flere av de siste tidsvitnene forteller her sine historier for første gang. Det er krigshistorien vi aldri fikk høre.


"I et hull i jorden, lengst sør i landet, under en treluke i en interneringsleir for tyske soldater, lå norske Else Huth og skalv. Over hodet hennes trampet norske offiserstøvler. Hun var 23 år. Hun visste at om de oppdaget henne, ville livet hennes bli endret for alltid. Det var våren 1945. Fredsvåren. Etter fem lange år opplevde tre millioner nordmenn endelig et rollebytte."

10 kommentarer:

 1. Det där är ju hemskt och det händer väl i stort sett överallt där det är krig. Och märkligt nog verkar det bara drabba kvinnorna.

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten, det lät som en läsvärd bok om en mörk historia.

  SvarSlett
 3. hemsk historia, tack för smakbiten!

  SvarSlett
 4. stackars kvinnor!skulle kunna tänka mig att läsa boken. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 5. Fruktansvärt, men låter som en intressant bok. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Hemskt, men intressant. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 7. Tack för smakebiten, den verkar vara intressant.

  SvarSlett
 8. Hemskt men intressant läsning.

  SvarSlett
 9. Takk for smakebiten! Tror dette er en bok jeg godt kunne tenkt meg å lese :)
  - Siri

  SvarSlett