søndag 22. januar 2017

Kate Morton, Huset ved innsjøen -En smakebit på søndagDet er søndag og etter en lang stund uten pc er det nå igjen tid  for en smakebit på søndag
Flere smakebiter finner du HER på bloggen til Mari

Jeg leser fortiden Huset ved innsjøen av Kate Morton


Fra bokens bakside
Et forsvunnet barn
Juni 1933. I familien Edevanes herskapshus er alt klart for det årlige midtsommerselskapet. Den 16 år gamle forfatterspiren Alice Edevane er spesielt spent. Ikke bare har hun funnet det perfekte vendepunktet i romanen hun skriver på. Hun har også blitt forelsket i noen hun ikke skulle bli forelsket i. Men innen klokken slår midnatt og fyrverkeriet lyser opp nattehimmelen, har familien Edevane lidd et tap som gjør at de forlater hjemmet sitt for alltid. 
 
Et forlatt hus

70 år senere er Sadie Sparrow i Cornwall på ferie etter en spesielt vanskelig sak hun har jobbet med som etterforsker i London. En dag kommer hun over et forlatt hus omgitt av en overgrodd hage og en stor skog. Hun får høre om tragedien som rammet familien Edevane. 
 
Et uløst mysterium

Alice Edevane, som nå har blitt en eldre dame, lever et stille og rolig liv som bestselgende krimforfatter i sitt fasjonable hjem i London helt til en ung politietterforsker tar kontakt og stiller spørsmål om Edevane-familiens fortid. 


"Uansett hva det var Deborah visste om Theo, hadde hun tydeligvis husket langt tilbake, og kommet til et sted som gjorde Alice nervøs. Hun undret på hvor mye Deborah visste. Hun husket Ben, men visste hun hva Alice hadde gjort? Det måtte hun gjøre. Hvorfor skulle hun ellers insistere på at de skulle møtes og snakke om fortiden. Husker du Nanny Rose? hadde Deborah spurt før hun la på røret. Det var merkelig var det ikke, at hun reiste så plutselig?"
 

15 kommentarer:

 1. Kate Morton har jag inte läst, men det ska bli av i år. Dock blir det I det förflutna jag ska läsa :)

  SvarSlett
 2. Vilket fint omslag då blir man sugen. Tack för smakebiten.

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten! Har inte läst något av Kate Morton men någon gång ska det bli av.... ;)

  SvarSlett
 4. Har läst en bok av Kate Morton och skulle vilja läsa fler. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. har läst någon av Mortons romaner och tänkt att jag skulle läsa flera. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 6. Tack för smakebiten! Den har jag tänkt att läsa. Tyckte så väldigt bra om Mortons Den glömda trädgården. :)

  SvarSlett
 7. Denne romanen likte jeg også godt, flott smakebit, den fikk meg til å huske boken, og sånt er kjekt. Ha en nydelig søndag videre Lene!

  SvarSlett
 8. Har läst en bok av Morton som jag tyckte om och kan absolut tänka mig att läsa fler.

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. Kate Morton är en författare jag är nyfiken på.

  SvarSlett
 10. Å, som jeg gleder meg til å lese denne. Akkurat nå vet jeg ikke helt når det blir, men jeg har den liggende her som ebok. Kate Morton sine historier er det lett å la seg sluke av, sidene går nærmest av seg selv. Tusen takk for smakebiten, Lene! Jeg håper søndagen har vært fin :)

  SvarSlett
 11. Hei:) Jeg leste den i fjor og husker den skuffet meg litt. Jg likte den, men den nådde ikke helt opp. Synes fremdeles at En svunnen tid av Morton er hennes beste:)

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten, oläst författare för mig.

  SvarSlett
 13. Det jag läst av Kate Morton har jag gillat.

  SvarSlett
 14. Denne har jeg lyst til å lese, og så er forsiden så fin.

  SvarSlett
 15. Så godt å ha deg tilbake! På søndag var jeg på jobb, så da rakk jeg ikke å poste noen smakebit. Men denne boken har jeg lest, og jeg likte den kjempegodt. Håper du har hatt en fin leseuke, klem fra Anette :)

  SvarSlett