lørdag 28. mai 2016

Hemmeligheter fra et levd liv-En smakebit på søndag

Nå er det en stund siden jeg har vært med på "en smakebit på søndag", men i dag kommer et lite innlegg.
Flere smakebiter finner du på bloggen Flukten fra virkeligheten
 
Jeg har nettopp startet å lese boken Hemmeligheter fra et levd liv av Susan Meissner
 
Jeg liker veldig godt bøker om familiehemmeligheter, og er veldig spent på denne.
 
Fra bokens bakside:

Nåtid: Studenten Kendra Van Zant er på vei til landsbygda i England for å intervjue den aldrende kunstneren Isabel McFarland. Hun treffer McFarland idet hun er klar for å avsløre hemmeligheter om andre verdenskrig, Blitz-angrepene på London, og bakgrunnen til sin egen familie. Det McFarland forteller tegner et bilde av London og familien som gir Kendra en ny forståelse av livet og konsekvensene av valgene man tar.

1940-tallet: Søstrene Emmy og Julia Downtree bor med den enslige moren sin i hjertet av London idet krigen bryter ut. Den femtenårige Emmy har et konfliktfylt forhold til moren sin. Hun tar seg av søsteren og har en drøm om å designe og sy brudekjoler. Hun får en deltidsjobb i London i en bryllupsbutikk, men plutselig må alle barn evakueres fra byen og de to søstrene blir skilt fra hverandre. Emmy bestemmer seg for to ting: Hun må finne igjen søsteren, og hun vil forfølge drømmen sin om å sy kjolene hun har tegnet.
 
 
Den første gangen London-barna var blitt evakuert, nesten tre år tidligere, hadde mor regelrett nektet å gi fra seg Emmy og Julia. Den gangen hadde hun ment det ikke fantes noen krig, i hvert fall ikke på engelsk jord, og det kom ikke på tale å sende døtrene av sted med et eller annet tog til Gid-vet-hvor. Emmy husker hvordan moren hadde proklamert dette foran lærerne på skolen, naboen Thea og enhver annen som fant på å spørre om hvorfor Emmy og Julia fremdeles var i London.


16 kommentarer:

 1. Denne boka har jeg lest om, og kan tenke meg å lese en gang. Venter på omtalen din, og ser da!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 3. Snyggt omslag. Tack för smakebiten, den verkar bra.

  SvarSlett
 4. Jag blir nyfiken på denna. Familjehemligheter brukar göra sig bra i bokform :) Tack för smakbit och tips!

  SvarSlett
 5. Låter som en spännande bok :)

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Det låter som en bok jag kunde tänka mig att läsa.

  SvarSlett
 7. Det som fanget meg først her nå var bokomslaget: Så vakkert! Smakebiten var veldig spennende også. Kanskje ender jeg opp med å lese denne boka en gang?

  SvarSlett
 8. Jeg tror jeg har denne boken i hyllen min. Eller så er det bare at jeg har sett den på jobb så mange ganger at jeg tror jeg har den :-) Jeg merker at jeg blander litt der etterhvert :-) Ha en riktig fin søndag, Lene!

  SvarSlett
 9. släkt- och familjehistorier är ofta intressanta. och hemligheter finns det alltid av det ena eller det andra slaget. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 10. Jag gillar också böcker med hemligheter.

  SvarSlett
 11. Låter spännande och snyggt omslag. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 12. Tack för smakbit! Den här blev jag nyfiken på, gillar böcker med hemligheter. :)

  SvarSlett