mandag 31. mars 2014

Boken på vent


Det er igjen tirsdag og tid for boken på vent hos Beathe
 
Min bok på vent er
Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel
 
 
 
 
I en alder av trettiseks år er Hope McKenna-Smith ikke ukjent med dårlige nyheter. Moren er død av kreft, mannen forlot henne for en tjuetoåring, og bankkontoen er nesten tom. Drømmen om å bli advokat er for lengst lagt død, og hun driver et familiebakeri på konkursens rand i Cape Cod samtidig som hun oppdrar et urolig barn på terskelen til tenårene. Nå er også Hopes elskede, franskfødte bestemor, Mamie, som har forbløffet Cape Cod med sine fantastiske kaker i mer enn femti år, i ferd med å forsvinne inn i Alzheimerståken. Men i et sjeldent øyeblikk av klarhet innser Mamie at med mindre hun forteller Hope om sin fortid, så vil hemmelighetene hun har båret i så mange år være tapt for alltid. Dermed avslører hun noen få, mystiske fliker av en tragisk historie i Paris, og sender Hope avgårde til Frankrike i håp om å avdekke en sytti år gammel gåte.
 
Hopes følelsesmessige oppdagelsesferd fører henne gjennom bakeriene i Paris og tre religiøse tradisjoner, alle ledet av Mamies eventyrfortellinger og hjemstedets sødmefylte smaker. Etter hvert som Hope setter sammen puslespillbrikkene i sin egen familiehistorie, oppdager hun grufulle Holocaust-fortellinger kombinert med mektige vitnesbyrd om familiens vilje til å overleve i en verden som har gått fra forstanden. Og for å gjenforene to elskere som er blitt revet fra hverandre av terroren, er det eneste hun trenger en anelse mot og troen på at Gud eksisterer overalt, selv i en kake
 
 9 kommentarer:

 1. Dette høres ut som en bok det går an å legge på seg av :) For en tragisk start på boken, med alle de dårlige nyhetene, men jeg regner med det løsner litt etterhvert. Spent på om den innfrir.

  SvarSlett
 2. Denne har jeg så lyst til å lese, kanskje den må få bli med fra butikken neste gang jeg er der. Blir spennende å høre hva du syntes. Ha en fin dag, Lene:-)

  SvarSlett
 3. Måtte kjøpe denne for en stund siden, gleder meg til å lese den:) Håper den bare ikke er for trist, den høres jo fryktelig trist ut i starten ihvertfall. Tror det er en fin bok:) Liker også bokomslaget godt på denne:) Kos deg med boken! Skal gjøre det selv om ikke så alt for lenge!

  SvarSlett
 4. Denne har jeg virkelig lyst til å lese. Det høres ut som en sterk bok. Ønsker deg en riktig fin dag!

  SvarSlett
 5. Atter et tips om en bok jeg kan lese. Får vurdere tid og muligheter framover! Ha en fin ettermiddag Lene!

  SvarSlett
 6. Høres ut som en god bok. Takk for tipset :)

  SvarSlett
 7. Denne lånte jeg faktisk på biblioteket for ganske lenge sida, men dagene gikk uten at jeg kom i gang, og vips så var lånetida ute, og boka ble levert tilbake. Ulest, men jeg hadde virkelig trua på at den var god, så jeg er rimelig sikker på at du har noe godt i vente her!
  Kos deg ;o)

  SvarSlett
 8. Høres ut som en søt bok.:)

  SvarSlett
 9. Har lest litt om denne boka og forstår at det er oppkrifter i den og - det passar bra for meg... Ønskjer deg ei fin leseoppleving :-)

  SvarSlett