torsdag 17. mai 2012

Boktema hos Anette


Denne uken er tema  hvilke to/tre bøker ville du  tatt med deg på en øde øy.....Ja hva skal man velge. Velger bøker jeg ikke har skrevet om før eller har sett at andre har skrevet om nylig
Drømmehjerte av Cecilia Samtartin
Jeg leste mest krim tidligere. Da jeg fikk denne boken i gave, fikk jeg øynene opp for at jeg kan like andre ting også. Jeg har nå 5 bøker skrevet av Cecilia Samartin. Har lest 3 av dem.

"Hva er drømmehjertet mitt, tia Nora? Det er hjertet du har inni deg som aldri kan bli såret av brutte løfter eller smerten ved å lengte for mye"
Handlingen foregår på Cuba i 1956. To kusiner er hjertevenner inntil Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter med familien til USA, men Alicia opplever at det lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattigdom under Castros regime. Etter mange år med brevveksling reiser Nora tilbake for å hjelpe sin syke kusine. En bok om håp, håpløshet og evig vennskap.


Dragningen mot dypet av Carol Goodman

For tjue år siden flyktet Jane Hudson fra Heart Lake jenteskole etter en forferdelig tragedie. Tre liv gikk tapt, alle som følge av selvmord. Bare Jane var tilbake, og hun måtte bære byrden av de mørke hemmelighetene som har ligget gjemt i dypet av Heart Lake i mer enn to menneskealdre. Nå vender Jane tilbake til skolen for å undervise. Hun er nyseparert og vil starte et nytt liv med sin lille datter. Men illevarslende budskap fra fortiden bringer glemte minner til overflaten. Og på nytt begynner fortvilte unge jenter å dø.


9 kommentarer:

 1. Drømmehjerte var fin:-) Har også endel bøker av Samartin, mangler vel bare den kokeboken til Mofongo, den andre har jeg ikke lest, den ser jo veldig skummel ut på coveret og virker veldig spennende. Ønsker deg en fin kveld:-)

  SvarSlett
 2. fin liste :) har ikke lest disse, men vært nær ved å plukke med meg drømmehjerte noen ganger :)

  SvarSlett
 3. Spennende valg til en øde øy! Håper du har kost deg i dag og hatt en flott feiring! Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 4. Ååå fikk frysninger av den siste boken..brr:) Hørtes skummel ut:) Etter å ha tøffet meg opp, noterte jeg selvfølgelig den ned:) Drømmehjerte har jeg ikke lest, men den ligger i bokhyllen, gleder meg til å lese den:) Ønsker deg en fin helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Boken er ikke så skummel. Kan trygt leses :)

   Slett
 5. Hei hei..

  Camillakvam@gmail.com

  Ha en fiin fredag.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott. Da har jeg sendt deg melding. Ha en fin fredag du også

   Slett
 6. Takk for boktips :)
  Går mye i krim her også, men innimellom er det greit med litt annet også...
  Må du ha en fin helg!

  Klem Karianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har blitt flinkere det siste året til å velge andre bøker enn bare krim.
   Ha en fin helg du også!

   Slett