torsdag 31. juli 2014

Jailhouse rock

I dag blir det jentekveld og Jailhouse rock. Gleder meg masse :)


tirsdag 22. juli 2014

Søndre Land

I dag har vi vært på tur til Søndre Land hvor min morfar(som døde i 1986) vokste opp. Vi har plukket bær, besøkt sletninger, vært på kirkegården, sett på noen gamle hus og en liten badetur ble det og :)
 


tirsdag 15. juli 2014

Tur i skogen

Det er ikke hver dag det er strandvær, så i dag tok vi heller en liten tur i skogen. Plukket både blåbær og bringebær. Så nå blir det syltetøy og smoothie :)
 


mandag 14. juli 2014

Hadeland glassverk

I dag har vi hatt en kosetur til Hadeland glassverk. Dyr og lekeapparater for sønnen min og litt shopping for meg. Vi koste oss og inne på den koselige kafeen :)
 
 
 


søndag 13. juli 2014

Hva leser jeg nå:

 Vanligvis er jeg med på en smakebit på søndag, men den utfordringen har tatt sommerfri. Jeg vil allikevel skrive litt om  de to siste bøkene jeg har lest

Ville hester av Jeannette Walls
Boken handler om Lily Casey Smith som er forfatterens uredde og handlekraftige bestemor. Hun ble født i en jordhytte i 1901 og vokste opp på en ranch i sørstatene.
Seks år gammel arbeidet Lily med å temme farens hester på familiens gård. Som 15 åring dro hun hjemmefra for å bli lærer. For å komme seg på jobb måtte hun ri 80 mil, helt alene, på en ponni. Hun lærte seg å kjøre både bil og fly. Sammen med sin ektemann drev hun en ranch i Arizona. Hun ble mor til to barn, hvorav ett er Jeannette’s minneverdige mor, Rosemary Smith Walls
 
Jeg har tidligere lest bøkene Krystallslottet og sølvstjernen av forfatteren
 
 
Leserne i Broken Wheel anbefaler av Katarina Bivald
Sara fra Haninge utenfor Stockholm brevveksler med Amy Harris fra Broken Wheel i Iowa. Etter to års brevveksling og bytting av bøker bestemmer Sara seg for å besøke Amy. Da hun kommer frem rekker hun akkurat å bli med i Amys begravelse. I den lille byen langt ute i ødemarken treffer Sara alle de menneskene Amy har skrevet om. Hun får bo i Amys hus og etter hvert starter hun opp en bokhandel med Amys bøker. Da visumet hennes går ut får innbyggerne i Broken Wheels en ide......
 


søndag 6. juli 2014

En smakebit på søndag

Det er søndag og tid for en smakebit på bloggen flukten fra virkeligheten. Dette er siste smakebit før den starter opp igjen i august.
 
I helgen har jeg lest to bøker. Kretsen av Alexandra Beverfjord og har bare noen få sider igjen av
Lykkelige mennesker leser og drikker kaffe av Angnes Martin-Lugand
En herlig liten bok på bare 172 sider
 
 
Det er noen år siden Diane mistet mann og barn, og hun sliter med å gå videre i livet. Til slutt bestemmer hun seg for å reise til Irland, dit familien hadde planer om å reise før ulykken
 
-Bli med da, du kan passe på oss
-Nei det går ikke. Vet du ikke hvor mye vi har igjen å gjøre?
-Enda en god grunn til at Clara skal bli med meg, så slipper du maset.
-Mamma!
-Ok greit. Kom dere av gårde! Jeg vil ikke se dere her mer.
De holdt litt av et leven i trappene å veg ut. Jeg fikk vite at de hadde fortsatt med å tulle i bilen helt til lastebilen traff dem. Jeg tenkte at de døde mens de lo.
Jeg tenkte jeg gjerne skulle ha vært der sammen med dem.
Og i ett år hadde jeg tenkt hver eneste dag at jeg ville ha foretrukket å dø sammen med dem
 


fredag 4. juli 2014

Mini ferie på Gol

Vi har nettopp kommet hjem fra en liten 3 dagers ferie på Gol. Gutta fikk kose seg på Gol motor og fritidspark.
Drømme dag for en på 7 år og en på 13 år :)
 
 


tirsdag 1. juli 2014

Te



Ferietid er og ryddetid. I dag har jeg ryddet litt i kjøkkenskap. Jeg drikker en del te og jeg har visst et lite utvalg :)